Eveniment

MĂSURI: Primarii trebuie să asigure stocuri de apă

marti , 15 mai 2018, ora 20:40       de Oana Dulf       Eveniment
Primarii trebuie să facă stocuri de apă pentru populație, iar apelul se adresează în special celor din localitățile unde se înregistrează frecvent probleme cu apa pe timp de secetă. Edilii trebuie să ia măsuri din timp pentru perioada de vară și să nu aștepte doar sprijinul ori intervenția celor de la ISU Maramureș. 

Prefectul Vasile Moldovan le-a solicitat secretarilor unităților administrativ-teritoriale să dispună măsurile preventive pentru asigurarea stocurilor de apă la nivelul localităților, în perioada de secetă. 

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prin hotărârea nr.3/2018, a dispus transmiterea unor setări de măsuri  cu privire la asigurarea stocurilor de apă potabilă și menajeră în perioada sezonului secetos. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, mai ales că factorii de decizie din fiecare unitate administrativ-teritorială, în speță primarul în calitate de președinte al C.L.S.U. și responsabilul serviciului pentru situații de urgență, cunosc problemele cu care se confruntă, în fiecare an, localitățile afectate de secetă și caniculă. Este de evitat să solicităm pompierilor să transporte în exces apă potabilă în teritoriu, așa cum s-a întâmplat anul trecut.” , a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

În anii anteriori, zonele afectate de secetă au fost Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Vișeu de Sus, Sighetu Marmației și chiar Baia Mare, în zona Firiza. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM