Social

MARAMUREŞ: Zeci de femei și copii care trăiesc acasă un calvar ca urmare a violenței în familie cer ajutorul specialiștilor pentru consiliere

duminica , 9 mar 2014, ora 13:53       de Laura Pop       Social

        Zeci de femei și copii care trăiesc acasă un calvar ca urmare a violenței în familie cer ajutorul specialiștilor pentru consiliere și asistare. De la începutul anului, 19 persoane au beneficiat de ajutor specializat , aproape jumătate din numărul celor consiliate pe tot parcursul anului trecut. Și bărbații se adresează specialiștilor, dar nu pentru că ar fi fost bătuți de neveste. 


De la începutul anului, 13 femei, 2 bărbați, 2 adolescenți și 2 copii au beneficiat de servicii de consiliere și informare la Centrul de Prevenire, Monitorizare și Combatere a Violenței Domestice din Baia Mare. Dacă doamnele cer ajutor pentru a scăpa de violențele fizice de acasă, bărbații vin pentru alte motive. 

“În situația în care bărbații ajung să beneficieze de servicii de informare și consiliere este vorba, de obicei, de situații problematice în familie. Ei pot veni fie ca persoane de susținere pentru copiii lor, datorită unor neînțelegeri, conflicte în relația cu partenera sau a unor neînțelegeri privind  copiii după divorțul de parteneră”, a arătat sociologul Claudia Koblicica. 

Alte 13 persoane, dintre care 6 femei și 7 copii au beneficiat, în acest an, de servicii de găzduire și asistare psiho-socială în cadrul Centrului Social Tranzit. 

“Violența nu se referă strict la partea fizică, pe care toată lumea o vede, ea poate fi în plan emoțional, în plan verbal, neînțelegeri, incapacitatea de a gestiona adecvat relația cu copii, ceea ce poate duce la o anumită traumă emoțională. Deci nu vorbim despre violență așa cum o vedem cu ochiul liber”, a punctat sociologul.

În cursul anului trecut, 56 de maramureșeni au beneficiat de servicii de consiliere și informare - 39 de femei, 7 bărbați, 6 adolescenți și 4 copii. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM