Social

MARAMURES: O companie producătoare de componente și structuri pentru aeronavele civile achiziționează peste 18 ha teren lângă aeroport

vineri , 11 aug 2017, ora 10:14       de Agerpres       Social

O companie specializată în producerea de componente destinate aeronavelor Airbus și Boeing este pe punctul de a cumpăra 18,5 ha de teren în apropierea pistei Aeroportului Internațional Maramureș, în vederea extinderii producției, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul aeroportului, Dorin Buda.

 "Practic, compania se află într-un proces rapid de extindere pentru că, anterior celor 18,5 ha pe care urmează să le achiziționeze de la primăria orașului Tăuții Măgherăuș, în anul 2016 a mai achiziționat alte 21 ha de teren, situat în vecinătatea noastră. Compania deține în comuna Dumbrăvița o bază de producție, iar prin achiziționarea terenului cred că se are în vedere un acces mai lejer spre aeroport pentru transportul cargo al tehnologiilor fabricate", a spus Dorin Buda.

Un reprezentant al Primăriei orașului Tăuții Măgherăuș a precizat că raportul tehnico-economic de evaluare a terenului este terminat, a fost aprobat studiul de oportunitate, caietul de sarcini întocmit și stabilită comisia de licitație. Motivul vânzării terenului îl reprezintă solicitarea companiei de a construi un obiectiv industrial în vecinătatea aeroportului. Prețul minim stabilit este de 2,5 lei/metru pătrat, sumă ce ar determina o valoare a terenului vândut la 463.287 de lei.

Potrivit directorului Aeroportului Internațional Maramureș, Dorin Buda, compania pregătește lansarea unei investiți într-o bază de producție și logistică în valoare de 250 milioane euro și înființarea a 2.000 de locuri de muncă.

"Lângă aeroport, compania va construi o bază de producție specializată în turnarea și prelucrarea componentelor din titaniu-aluminiu, un serviciu de proiectare pentru componente și structuri pentru aeronave, cât și un centru de mentenanță pentru aeronave, în total o investiție estimată la 250 milioane euro și 2.000 de locuri de muncă", a afirmat Dorin Buda.

Compania americană este specializată în producția de componente și structuri pentru aeronavele civile produse de concernele Boeing, Airbus, Bombardier și Premium Aerotech. Firma, care deține peste 1.000 de angajați, a deschis prima bază de producție în anul 2009, în comuna Dumbrăvița și o altă bază în comuna Medieșul Aurit, județul Satu Mare.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că ar trebui să vegheze la preîntâmpinarea faptelor de vandalism din oraş?
Poliţia Locală
Poliţia naţională
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM