Sanatate

MARAMUREŞ: Medicamente și materiale sanitare expirate au găsit autorităţile medicale în urma unor controale

joi , 13 mar 2014, ora 15:09       de Laura Pop       Sanatate

Medicamente și materiale sanitare expirate, dar și lipsa dotărilor  minime pentru funcționarea unui cabinet medical au descoperit autoritățile în urma unor controale la nivelul tuturor cabinetelor de medicină de familie din județ și a cabinetelor de specialitate. Neregulile au fost sancționate cu amenzi și avertismente scrise. 

123 de cabinete de medicină a familiei și alte 35 de cabinete de specialitate din județ au fost luate la control. Verificările reprezentanților Direcției de Sănătate Publică s-au desfășurat la mijlocul lunii februarie.

“Au fost identificate mai mlte neconformități, care se referă în primul rând la medicamente și materiale sanitare care au ieșit din termenul de valabilitate, nerespectarea modului de colectare, depozitare și transfer al deșeurilor biologice cu potențial periculos, nerespectarea dotărilor cu anumite materiale sanitare minime pentru  a putea funcționa un cabinet medical”, a arătat directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș , Rareș Pop.

Autoritățile au aplicat 10 amenzi totalizând 5.300 de lei, dar și avertismente în scris. Verificări  de acest gen vor continua și în perioada următoare, iar autoritățile spun că vor  călca pragul cabinetelor când medicii se așteaptă mai puțin. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM