Turism

MARAMUREȘ: Pensiunile și hotelurile din stațiunile montane, rezervate în proporție de 40% pentru minivacanța de Sfânta Maria

vineri , 11 aug 2017, ora 22:06       de Agerpres       Turism

 Aproape 40% din capacitățile de cazare din pensiunile rurale, motelurile și hotelurile din stațiunile montane ale județului Maramureș au fost rezervate de turiștii români aflați în minivacanța de Sfânta Maria, a declarat vineri, pentru AGERPRES, președintele ANTREC Maramureș, Victoria Berbecaru.


"Turiștii vor ajunge în pensiuni încă din această seară, majoritatea au optat pentru pachetul all-inclusive, prețurile fiind convenabile, deși ne aflăm în plin sezon. Au fost rezervate locuri în pensiunile și moteluri situate în satele din vecinătatea Munților Pietrosul Rodnei, Munților Maramureșului și Țibleșului. Turiștii care au optat pentru aceste zone cu siguranță vor urca pentru o zi pe munte sau vor alege o plimbare de o zi cu trenul Mocănița", a spus Victoria Berbecaru.

Potrivit acesteia, turiștii s-au îndreptat și spre locurile de cazare din pensiunile sau motelurile deschise în stațiunile montane.

"Au fost alese ca destinație pensiunile, motelurile sau hotelurile din stațiunile Mogoșa, Șuior, Borșa și Izvoare. Toate stațiunile dețin condiții de cazare foarte bune, facilități și căi de acces spre trasee turistice montane ușor accesibile, marcate și posibil de acoperit ca timp pe durata unei zile. Datorită modernizărilor care au avut loc în ultimii ani, turiștii din țară, dar și cei din străinătate aleg ca destinație stațiunile montane din Maramureș, indiferent de anotimp", a mai precizat Victoria Berbecaru.

Costul unui pachet all-inclusive într-o pensiune rurală poate oscila între 130 și 200 de lei, în funcție de serviciile oferite.

Președintele ANTREC Maramureș a mai arătat că pe lângă cei cazați la hotelurile din stațiuni, în județ se află câteva mii de turiști români, dar și străini care își petrec vacanța la țară.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că ar trebui să vegheze la preîntâmpinarea faptelor de vandalism din oraş?
Poliţia Locală
Poliţia naţională
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM