Sanatate

MAI BINE PREVII DECÂT SĂ TRATEZI: Virusurile gripale își fac de cap și în Maramureș

vineri , 9 feb 2018, ora 21:03       de Oana Dulf       Sanatate

 În județul Maramureș se confirmă virusuri gripale, informează Direcția de Sănătate Publică. Din acest motiv, sunt recomandate măsuri de precauție care se impun în cazul infecțiilor respiratorii. 


Medicii recomandă, cu precădere în această perioadă, spălarea mâinilor, aceasta fiind metoda cea mai eficientă de reducere a transmiterii infecției respiratorii. De asemenea, se impune aerisirea spațiilor în care se desfășoară activitățile și purtarea măștilor de unică folosință de către persoanele care prezintă febră însoțită de manifestări respiratorii. În cazul în care o persoană dezvoltă simptome severe sau simptome care nu se ameliorează în termen de 72 de ore de la debut trebuie să meargă neapărat la medic. Totodată, se recomandă continuarea vaccinării antigripale a populației și a personalului din unitățile sanitare. 

DSP Maramureș recomandă și măsuri specifice pentru unitățile sanitare cu paturi. Accesul vizitatorilor în unitățile medicale trebuie limitat, în  special în secțiile cu risc, iar purtarea măștii este obligatorie. Nu în ultimul rând, personalul medico-sanitar și auxiliar trebuie instruit privind măsurile ce se impun pentru prevenirea transmiterii infecțiilor respiratorii acute. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM