Economic

MAI BINE MAI TÂRZIU DECÂT NICIODATĂ: Mara Nord, salvată de la faliment

marti , 6 mar 2018, ora 15:29       de Dana Berci       Economic

 Societatea de transport public în comun din Sighetu Marmației a fost salvată de la faliment. Odată cu aprobarea bugetului pentru anul 2018, Primăria și Consiliul Local Sighet  au decis să plătească datoriile societății.


În anul 2010 societatea de transport Mara Nord a intrat în reorganizare judiciară din cauza datoriilor acumulate. După 8 ani, acționarul unic al societății, Primăria și Consiliul Local, a luat o decizie în ceea privește aceste datorii.

”O spun cu bucurie, mai ales pentru călători, s-a împlinit un deziderat al nostru după 8 ani, este o perioadă lungă. Gândiți-vă că din 2010 Mara Nord a intrat în reorganizare judiciară, un dosar de reorganizare care a fost obligatoriu de întocmit pentru datoriile pe care le acumula societatea la acea vreme. Erau atunci 22 miliarde lei vechi, o sumă care a speriat pe toată lumea și era normal să sperie”, a explicat Grigore Șteț, administrator special Mara Nord.

În urma ședinței de Consiliu Local din 27 februarie, în care s-a acordat suma de 1,64milioane de lei pentru plata acestor datorii, societatea de transport Mara Nord a ieșit din reorganizare judiciară.

”Un simplu hop mai are de trecut societatea, obținerea deciziei Tribunalului Maramureș pe baza documentelor pe care noi le-am depus și prin care arătăm că am stins toate datoriile. În ceasul al 13-lea acționarul unic, Primăria și Consiliul Local, și-a dat seama că societatea de transport merită să fie repusă pe picioare, să fie adusă în stare de funcționare normală și implicit să fie scoasă din reorganizare judiciară. Au fost insistențe poate mai multe decât era nevoie ca să solicităm Consiliului Local nu altceva decât să își respecte un plan de plăți la care s-a angajat în 2010, când societatea  a apelat la acest program de reorganizare judiciară”, a adăugat Grigore Șteț.

Conducerea societății de transport a mai precizat că, odată plătite datoriile, se pot lua în calcul investițiile care ar trebui făcute în parcul auto.


 


 


COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM