Cultura

LUMEA CĂRȚILOR: Un volum despre oameni de seamă ai Maramureșului, semnat de Laurențiu Batin

vineri , 19 mai 2017, ora 16:14       de Dana Berci       Cultura

 Informații imedite din istoria locală au fos aduse în atenția celor interesați printr-o carte care a fost lansată astăzi la Sighet. Lucrarea dedicată personalității lui Ion De Kovats, un intelectual de excepție al Maramureșului a fost scrisă de Laurențiu Batin. 


Cartea "Oameni de seamă ai Maramureșului - Dr. Ion De Kovats" este rezultatul unei cercetări ample în fondurile de arhivă centrale și locale. Lucrarea a fost lansat în prezența unor reprezentanți ai Academiei Române și  ai Bisericii Ortodoxe, a mai multor profesori universitari, oameni de cultură, primari, dar și localnici.

"De fapt intenția mea a fost nu numai de a lansa o carte, ci de a ține astăzi o manifestare românească, bucurâdu-ne de atâtea personalități dragi nouă. Am scris această carte despre Ioan De Kovats pentru că eu îl consider pe bună dreptate unul dintre cei mai mari militanți pentru înaltele idealuri naționale ale românilor din Maramureș și implicit ale celor din Transilvania. Chiar și în prezent, după aproape un veac, personalitatea lui continuă să impresioneze prin rolul și forța convingerilor sale, dar mai ales prin complexitatea activităților pe care le-a pus în slujba românilor din Maramureș", a spus Laurențiu Batin.

Cei prezenți au ținut să își exprime aprecierea față munca de cercetare depusă de Laurențiu Batin și să îl felicite pentru lucrarea sa.

"Laurențiu Batin ne adună din nou împreuna, și face foarte bine, la un eveniment cultural de seamă și despre oameni de seamă, așa cum este intitulată și cartea despre care s-a preocupat să vadă lumina tiparului. Cred că este un semnal bun de alarmă această carte a domnului Laurențiu Batin pentru că trebuie să înțelegem în primul rând că suntem români și trebuie să punem cu toții umărul ca să păstrăm patrimoniul pe care l-am primit de la înaintașii noștri și, de ce nu, chiar să îl îmbunătățim. Eu alături de cuvântul meu de felicitare sunt dator să transmit și cuvântul de felicitare al PS Iustin,  episcopul Maramureșului și Sătmarului", a precizat Cristian Ștefan, consilier cultural la Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Laurențiu Batin este autor a 7 cărți,  doctor în filozofie și istorie și primar al comunei Giulești. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM