Politic

LIVIU MARIAN POP, SENATOR PSD: ”Mediul academic din România ne onorează”

miercuri , 16 mai 2018, ora 16:24       de Maramedia       Politic

O declarație politică a susținut senatorul PSD, Liviu-Marian Pop, în ședința Senatului din 16 mai. Senatorul maramureșean a vorbit despre mediul academic din România, despre care parlamentarul a spus că ”ne onorează”. 


Am asistat cu toţii, săptămâna aceasta la dezbaterile privind moțiunea simplă, moțiune depusă de cei 37 senatori aparținând grupurilor parlamentare PNL și USR și respinsă în ședința de plen de luni, 14.05.2018 cu 71 de voturi împotrivă, 35 pentru şi zero abţineri. Personal, consider că lipsa de responsabilitate de care dau dovadă membrii opoziției, prin eticheta negativă pusă de domniile lor încă din titlul moțiunii „PSD vinde locurile în universităţi clientelei sale politice” aduce doar deservicii educației, la modul general, și în special învățământului universitar.  Amintiți-vă, stimați membrii ai opoziției, că sistemul de învăţământ al unei ţări stă la baza evoluţiei societăţii, motiv pentru care, acest subiect deosebit de important trebuie abordat cu responsabilitate, decență și profesionalism. Această calificare negativă pe care ați atașat-o întregului mediu academic din România nu vă onorează!


Redau, din discursul Ministrului Educației, Valentin Popa, un fragment care mi s-a părut edificator pentru tema moțiunii:

Sunt primul rector din România care în 2016, pe un post de televiziune naţional, a reclamat alocarea din pix[…]. Este pentru prima oară în 25 de ani când s-a prezentat o formulare. Am reclamat ani de-a rândul necesitatea unei metodologii legate de o alocare. M-aţi acuzat că am blocat alocarea? Mă scuzaţi, din 2016 până acum sunt primul ministru care pune pe agendă metodologia de aplicare a Băncii Mondiale pentru alocare. Despre ce blocare vorbim? Transparenţa, aţi vorbit de transparenţa. E prima oară când pe site-ul ministerului este publicată metodologia.”

În viziunea alianței PSD-ALDE, România are nevoie de o educaţie de cea mai bună calitate, iar obligaţia noastră, a guvernanţilor este să o asigurăm. Avem un plan de guvernare, o Strategie pentru învățământul superior asumată de Guvernul României, urmărim indicatorii specifici de performanţă, astfel încât să avem o dezvoltare economico – socială armonioasă pentru toate regiunile. Să renunțăm, prin urmare, stimați colegi din opoziție la clișeele politicianiste și să generăm, mai degrabă, proiecte de viitor pentru educația din România.” , a declarat senatorul PSD, Liviu Marian Pop. 

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM