Economic

LIPSĂ PERSONAL: Ce job din România se plătește cu 5.000 de euro pe lună

vineri , 1 iun 2018, ora 22:36       de MaraMedia       Economic

Pare incredibil, dar există în România joburi foarte bine plătite care par să nu intereseze pe nimeni. Este vorba de domeniul agricol, domeniu care pare să nu fie foarte popular printre români.


Într-un interviu acordat ZF Live, Florin Constantin, fondatorul firmei de recrutare de specialişti în agrobusiness Agxecutive, a vorbit despre problemele din sectorul agricol din țara noastră.

Aproximativ 4 milioane de hectare din terenul agricol din țara noastră este exploatat de 3.000 de fermieri care deţin fie­care peste 1.000 de hectare în arendă, iar peste 50% dintre ei sunt persoane de peste 55 de ani, agricultura locală având o mare pro­blemă de succesiune, pe lângă fragmen­ta­rea masivă a terenurilor, potrivit ZF.

Deși vorbim în sectorul agricol de salarii extrem de mari, se pare că există o lipsă acută de oameni care vor să se angajeze în acest domeniu.

Spre exemplu, un şef de sector mecanizare care gestionează un parc de tractoare poate ajunge la un salariu de 2.000 de euro net, un angajat la abator poate ajunge să aibă 3000 de euro pe lună, iar muncitorii cei mai bine plătiți și totodată căutați sunt cei de pe zona de mecanizare și managerii de fermă, salariul unui inginer agronom fiind și de 5.000 de euro pe lună.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM