Comunitate

LA SIBIU: Risc însemnat de avalanşe şi cea mai mare zăpadă din judeţ, la Bâlea Lac, 130 de cm

vineri , 5 ian 2018, ora 19:33       de Agerpres       Comunitate

Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, unde se înregistrează şi cel mai mare strat de zăpadă din judeţ, de 130 de centimetri, potrivit unui informări remise vineri, AGERPRES, de către Centrul Regional Meteorologic Transilvania-Sud

Risc însemnat de avalanşe înseamnă un risc de gradul trei pe o scară de la unu la cinci. Sub 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, riscul de avalanşe este moderat, adică de gradul doi.


"Chiar şi în condiţii de supraîncărcări slabe, cu turişti sau schiori, structura de tip placă din partea superioară se poate rupe, putând genera astfel avalanşe de dimensiuni medii sau chiar mari pe pantele înclinate", precizează meteorologii.

Turiştii care merg sâmbătă la Bâlea Lac se pot aştepta la o vreme frumoasă, cu o temperatură maximă de plus cinci grade Celsius.

Pasionaţii sporturilor de iarnă sunt rugaţi să întrebe salvamontiştii de la Bâlea Lac, în ce zonă pot schia sau se pot da cu placa, ca să evite să fie victimele unei avalanşe. La Bâlea Lac există o echipă permanentă de salvamontişti, care îşi au baza chiar lângă staţia meteo.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, de la Bâlea Cascadă, un drum dus - întors costă 60 de lei de persoană. Principala atracţie turistică în această perioadă este Hotelul de Gheaţă, singurul de acest fel din Sud-Estul Europei, vizitat anual de mii de turişti din toată lumea. Cine doreşte doar să viziteze Hotelul de Gheaţă, o poate face contra sumei de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM