Comunitate

LA DISCUȚII: Grigore Cartianu, față în față cu viitorii jurnaliști

marti , 5 dec 2017, ora 19:31       de Oana Dulf       Comunitate

În amfiteatrul Facultății de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare, jurnalistul Grigore Cartianu și-a prezentat azi câteva dintre cărțile pe care le-a scris, printre care și volumul “600.000 - povestea fenomenului #Rezist”. Acesta le-a vorbit studenților și despre activitatea sa gazetărească.

La evenimentul de la universitate au participat studenți de la specializările comunicare și relații publice și jurnalism. După o prezentare a activității sale, Grigore Cartianu le-a vorbit studenților și despre o parte din investigațiile realizate la publicațiile unde a lucrat.

”Am făcut serial cu mineriada în Adevărul și acum lucrez la un volum despre mineriada 13-15 iunie 1990 și va fi un volum similar cu astea, în seria asta. În rest, experiențele celelalte le-am trăit ca ziarist, și campionate mondiale de fotbal, și cutremure, și mineriada din 99, de exemplu, ultima mare mineriadă, și multe altele”, a spus jurnalistul.

Grigore Cartianu a intrat apoi în dialog cu studenții prezenți în amfiteatru, pe care i-a sfătuit despre ce atitudine ar trebui să aibă dacă vor dori să activeze în domeniul jurnalistic.

”Ca gazetar în primul rând trebuie să ai caracter, să nu fi de vânzare - e foarte important, să știi limba română și să fii pasionat. Dacă vrei să faci gazetărie ca o meserie la normă, ca la gatere când tai lemne și îți faci o leafă, câștigi niște bani, dar poate ție nu îți place asta. Trebuie să faci cu pasiune, dacă nu o faci cu pasiune te plafonezi, nu spargi niște bariere și rămâi cumva în zona de jos a gazetăriei. Important e tot timpul să îți dorești să devii mai prezent, mai consistent ca gazetar, să devii cineva până la urmă, nu neaparat să fii vizibil, că asta vine de la sine sau nu vine, nu contează. Poți să fii anonim, poți să fii un reporter care nu apare niciodată la televizor sau nicodată pe prima pagină, că subiectele bune vin pe prima pagină, dar să fii un reporter care este foarte util publicației sale sau televiziunii sale”, a mai spus jurnalistul Grigore Cartianu.

În această seară, Grigore Cartianu își prezintă volumele și băimărenilor, la un restaurant din municipiu.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM