IONEL BOGDAN (PNL): Luptele interne din PSD afectează grav credibilitatea Poliției Române

joi , 11 ian 2018, ora 15:53       de MaraMedia       Politic

Războiul intern din PSD, dintre taberele Dragnea și Tudose, ricoșează puternic către una din instituțiile importante ale statului: Poliția Română. Fără să se gândească la consecințele pe termen lung pe care le va avea implicarea Poliției într-o dispută de partid, liderii PSD afectează grav credibilitatea unei instituții în care românii trebuie să aibă încredere, deoarece siguranța lor e în mâinile polițiștilor, susține președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan. 


Liderul liberal semnalează faptul că profesioniștii din Poliția Română sunt băgați, fără voia lor, într-un război cu miză politică, în care mai marii PSD își dispută supremația în partid și în guvern.

”Nimeni din actuala coaliție de guvernare nu se gândește cum este afectată instituția de acest război și care vor fi urmările acestei confruntări. Nimeni nu se gândește la cetățenii care apelează la polițiști pentru a-i apăra de abuzuri și violențe și care acum se întreabă, pe bună dreptate, cine le mai asigură siguranța de zi cu zi. Scandalul polițistului pedofil a scos la iveală multe lucruri care nu fac cinste acestei instituții.”, declară președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, într-un comunicat de presă remis redacției. 

Potrivit lui Ionel Bogdan, e nevoie de o reformare solidă a sistemului, respectiv de implementarea unor măsuri moderne de testare și management a resurselor umane din Poliția Română. Dar, în opinia liberalului, actuala coaliție de guvernare nu își asumă situația și nu vine cu o strategie de reformare și modernizare a sistemului.

”Dimpotrivă, folosește scandalul pentru a plăti polițe politice și pentru a scăpa de oamenii incomozi care critică deschis măsurile actualei guvernări. Merită semnalate și susținute toate pozițiile publice ale profesioniștilor din Poliție, care resping atragerea instituției în confruntările politice din PSD și care militează pentru o reformă reală a sistemului . Avem nevoie de polițiști integri, onești, de oameni care-și iubesc meseria și care sunt gata oricând să apere siguranța românilor”, mai spune Ionel Bogdan.

Președintele PNL Maramureș solicită premierului Mihai Tudose și liderilor coaliției de guvernare să își rezolve disputele politice în afara instituțiilor statului, să decidă în partid soarta guvernării și să nu afecteze încrederea românilor în Poliția Română. Românii au nevoie de instituții puternice, credibile, care să le ofere siguranță și încredere, nu jocuri politice cu mize de partid, conchide liberalul. 
tags: ionel, bogdan, (pnl):, luptele, interne, din, psd, afecteaza, grav, credibilitatea, poliției, romane