Comunitate

INVESTIȚII: Se fac demersuri pentru extinderea și modernizarea pieței agroalimentare

luni , 20 mar 2017, ora 17:01       de Dana Berci       Comunitate

 Piața agroalimentară din Sighet ar putea beneficia anul acesta de investiții pentru extindere și modernizare. Proiectul este finalizat și a fost depus pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.


Nu de puține ori comercianții s-au plans de condițiile din piață, dar și de faptul că nu au un loc unde să își depoziteze marfa. Anul acesta s-ar putea rezolva această problemă prin modernizarea spațiului în care funcționează piața, dar și extinderea lui. 

 „Proiectul constă în construirea a două hale metalice care să includă întreaga piață. Halele metalice vor fi așezate deasupra și a clădirilor. Sunt niște clădiri care nu ne mai aparțin, și acele clădiri care nu ne aparțin, având în vedere procedura lungă, care ar fi să îi expropriem pe cei de acolo, le-am cuprins în interiorul pieței. Halele sunt deschise între ele și vor prelua la partea laterală căsuțele care sunt pe partea strângă și pe partea dreaptă a pieței. Partea de intrare și interfața halei vor fi spre strada Mihai Viteazu, din partea cealaltă va fi doar un acces pietonal”, a spus primarul Horia Scubli.

Proiectul prevede și amenajarea unor spații pentru depozitarea produselor cu care vin comercianții.

 „Din strada Mihai Viteazu va exista la subsol un spațiu destinat depozitării fructelor și produselor de către cei care vin cu marfă în piață și va fi și parcare”, a adăugat primarul municipiului Sighetu Marmației.

Dacă nu va primi finanțare prin PNDL, proiectul va fi supus votului consilierilor locali pentru abrobarea finanțării din bugetul local.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM