Turism

INVESTIȚII ÎN TURISM: Proiect de 5 milioane de euro la Ocna Șugatag

miercuri , 7 feb 2018, ora 16:06       de Dana Berci       Turism

 Un proiect important depus  prin Programul Operațional Regional de către Primăria Ocna Șugatag a fost admis. Proiectul investițional vizează dezvoltarea infrastructurii suport pentru cresterea potențialului turistic al stațiunii. Primarul Mihai Ivasiuk consideră că implementarea acestui proiect va fi extrem de importantă pentru dezvoltarea localității.


Valoarea totală estimată a proiectului de investiții este de 5.000.000 euro, 98% reprezentând finanțare nerambursabilă și 2% cofinanțarea beneficiarului. Necesitatea implementării proiectului este justificată de starea actuala a infrastructurii rutiere la nivelul comunei, improprie pentru desfasurarea activităților de turism balneoclimatic și exploatarea reurselor naturale ale zonei. 

”6 februarie a fost o zi istorică pentru Ocna Șugatag. În urmă cu un an am depus un proiect pe POR Cluj în valoare de 5 milioane de euro, se numește ETOS, Escelență în Turism Ocna Șugatag. Ieri s-a aprobat în urma vizitei din data de 31 ianuarie. Am avut o echipă serioasă din partea  POR-ului, a arhitecților și proiectanților. S-a constatat că nu s-a mințit, s-a făcut un proiect chiar bun, a fost validat cu 76,22 de puncte. Prin acest proiect eu consider că Ocna Șugatag va lua o amploare deosebită în turism și va fi perla Maramureșului în ceea ce înseamnă turismul în această zonă”, a declarat primarul comunei Ocna Șugatag, Mihai Ivasiuk.

Prin acest proiect se dorește amenajarea arhitecturală a Pieții 1 decembrie, pietonalizarea zonei, crearea de spații pentru agrement și relaxare, reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere de interes turistic, inclusiv a unităților din corpul drumului aferent străzilor Lungă, Primăverii, Dragoș Vodă, Gavril, Lacurilor, 1 Decembrie, Izvorului, Crăiasca, Mihai Viteazu, Bradului, Nicolae Bălcescu, Vulcan, IL Caragiale, Decebal și Mihai Eminescu, precum și crearea unei aleii pietonale suprapuse pe strada 1 Decembrie, amenajarea de locuri de parcare în zona străzilor supuse modernizării și care permit astfel de lucrări. Investițiile se referă și la amenajarea de piste de biciclete.

De asemenea proiectul  vizează dezvoltarea și modernizarea sistemului de iluminat public pe toate străzile din perimetrul stațiunii și în zona spațiilor verzi și de agrement, în vederea asigurării unui ambient confortabil, crearea și amenajarea de spații verzi și de agrement, recreere în zona adiacentă străzii Lacurilor, precum și o zona belvedere la intersecția străzii Dragoș Vodă cu strada 1 Decembrie,  realizarea unui spațiu Wi-Fi în zona Pieței 1 Decembrie dar și realizarea unor materiale și acțiuni de promovare în vederea creșterii vizibilității, notorietății și atractivității stațiunii. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM