Economic

INVESTIȚII: Ce se mai întâmplă cu barajul Runcu

joi , 11 ian 2018, ora 13:39       de Dana Berci       Economic

 Finalizarea lucrărilor la barajul Runcu au ajuns din nou în atenția autorităților județene. Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, spune că recent s-au purtat discuții cu privire la stadiul lucrărilor, dar și despre necesitatea finalizării acestei investiții.


Lucrările la barajul Runcu au demarat în urmă cu 30 de ani. În prezent investiția ar fi executată în proporție de 80% însă este nevoie de bani pentru a fi finalizată.

”Aici vorbim despre un proiect început  în urmă cu 30 de ani, a fost un proiect măreț la acea vreme care se putea finaliza în câțiva ani dar iată că au trecut 30 de ani. Am făcut o deplasare personal la barajul Runcu, am discutat și cu reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și împreună am demarat o acțiune către Guvernul României și am solicitat sprijin financiar pentru finalizarea acestui proiect.  Am expus situația apei potabile în special din Maramureșul istoric”, a spus Vasile Modovan, prefectul județului.

Prefectul Vasile Moldovan a precizat că a solicitat firmei care a efectuat lucrarea cheltuielile din acești 30 de ani, dar și un raport cu stadiul în care se află această investiție și care ar fi suma necesară pentru a fi finalizată.

”În proporție de 80% este finalizată lucrarea și vorbim de o sumă destul de substanțială ținând cont și de perioada care a trecut de la inițierea acestei lucrări, este vorba despre 850 milioane de euro, iar pentru finalizarea lucrării ar mai fi necesari 50 de milioane de euro. Am făcut alături de Consiliul Județean demersuri către Guvernul României, lucrarea este finanțată de Guvern și am solicitat sprijin pentru finalizarea acestei lucrări în interval de 4 ani. Pe lângă beneficiile legate de apa potabilă, problemă cu care se confruntă cetățenii Maramureșului istoric, ar fi și un potențial de dezvoltare turistică a zonei”, a adăugat Vasile Moldovan.

Pentru finalizarea lucrării ar fi nevoie de angrenarea unui număr de 500-600 de persoane, ceea ce ar duce și la crearea unor locuri de muncă în acești ani, iar după finalizarea lucrărilor, barajul Runcu ar acoperi consumul de apă potabilă pe 60% din suprafața județului.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM