Comunitate

INVESTIȚIE: Centrul Civic al orașului Cavnic, reabilitat

marti , 10 iul 2018, ora 13:06       de MaraMedia       Comunitate

Centru Civic al orașului Cavnic a îmbrăcat haină nouă. Investiția de reabilitare, suportată de la bugetul local, a prins contur odată cu refacerea trotuarelor, a străzii principale, a spațiilor verzi și a locurilor de parcare. Încet, încet, micuțul oraș minier se transformă într-un modern, iar investitorii bat tot mai des la ușa primăriei. 


Localnicii din Cavnic se plimbă acum cu mai mult drag prin centrul orașului, care a fost recent modernizat. Cel mai mult se bucură de cele 77 de bănci pe care administrația publică locală le-a amplasat pe o porțiune de aproape 600 de metri de drum. 


Foarte frumos, îmi place. A făcut ceva domnul primar, nu mai avem nicio treabă, a pus și bănci, nu avem ce să îi reproșăm, parcări, e elegant, cu timpul toate se rezolvă. Niciodată nu am cezut că va fi așa Centrul Civic. Durează, nu poți dintr-o dată să le faci pe toate”, a spus un localnic din Cavnic. 

Frumos, foarte frumos l-a făcut domnul primar. Felicitări la domnul primar. Era nevoie, au pus și bănci, au făcut și parcări, e foarte frumos”, a spus un alt căvnicar. 

Frumos, foarte frumos. La noi ne place. Trebuie să mai lucreze, la primăvară să ne pună aici copăcei, că acum nu a putut, vara nu se prinde, degeaba îi pune. Ne va pune la toamnă, la primăvară și copăcei și va fi frumos”, a adăugat o localnică din Cavnic. 

Prin proiectul de reabilitare a Centrului Civic din Cavnic au fost amenajate 120 parcări, o pistă de biciclete, tereceri de pietoni moderne și a fost achiziționat mobilier stradal nou. 


Încă recepția nu e făcută dar lucrarea este finalizată în proporție de 100%, se mai lucrează la niște documente tehnice care trebuie finalizate și elaborate pentru cartea construcției. Dar investiția este gata și cetățenii orașului Cavnic se bucură deja de ea. Lucrarea a avut ca termen de execuție 24 de luni și fix la 24 de luni s-a încheiat lucrarea. S-au respectat termenele. Acest lucru arată că dacă ești serios și dacă îți faci treaba și ceri performanță și seriozitate, firmele care vin știu că trebuie să rezolve aceste probleme. Un proiect suportat din buget local, nu este plătit în proporție de 100% dar urmează. Deja cetățenii se și bucură deja, seara și după-masa este plin orașul de oameni și te bucuri să te plimbi și să vezi că oamenii se folosesc cu drag și se bucură de această investiție. Dorim să reabilităm termic și blocurile și cred că în maxim 2-3 săptămâni primul bloc va intra în reabilitare. Blocurile vor fi reabilitate la standarde moderne, se vor face de la A la Z împreună cu asociațiile de locatari”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț. 

La Cavnic a fost semnat, săptămâna trecută, și contractul de reabilitare a infrastructurii rutiere din oraș. 


 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM