Politic

ÎNTRUNIRE LIBERALĂ: Ce așteptări are Raluca Turcan de la PNL

luni , 20 mar 2017, ora 23:59       de MaraMedia       Politic

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a fost sâmbătă în Baia Mare, unde a discutat cu liberalii maramureșeni despre pașii ce trebuie făcuți pentru buna organizare a alegerilor interne în cadrul partidului. Turcan a recunoscut că au existat erori în trecut, dar și-a exprimat dorinţa ca, după aceste alegeri, membrii partidului să ”nu mai negocieze” lucruri ce ţin de statutul partidului. 


Raluca Turcan a susținut sâmbătă o conferință de presă la sediul PNL din Baia Mare, unde a participat și la o ședință internă în cadrul căreia le-a trasat sarcini liberalilor maramureșeni. 

Concluziile ședinței sunt următoarele: a fost creată o conducere și o comisie de organizare a alegerilor din care fac parte oameni care nu candidează la președinția organizației Maramureș, oameni care vor prelua deciziile Biroului Permanent Național și le vor implementa în teritoriu cu privire la norma de reprezentare, la convocarea conferinței județene, cu privire la criteriile și condițiile de echidistanțe în organizarea acestor alegeri”, a anunțat președintele interimar PNL, Raluca Turcan. 

Turcan a mai subliniat că Maramureșul este un loc încercat politic dar unde Partidul Național Liberal are resurse puternice pentru a se recredibiliza și reconstrui. 

„Suntem și vreau să ne întărim pe viitor, un sprijin pentru ceea ce înseamnă integritate în funcția publică. Au fost erori în trecut, nu vreau să insist pe ceea ce nu a funcționat în Partidul Național Liberal, însă sunt câteva lucruri pe care PNL din acest moment, și sper ca și după alegerile interne, să nu le mai negocieze. Primul este integritatea în funcția publică, al doilea este statutul Partidului Național Liberal, care trebuie să fie reper pentru decizie politică corectă. Și nu în ultimul rând, este activitate politică în interes public. Nu activitate politică pentru o persoană sau alta, pentru un interes sau altul, ci activitate politică pentru cei din afara politicii care așteaptă de la partid soluții concrete”, a declarat Turcan. 

Președintele interimar al liberalilor a mai menționat că politica PNL va redeveni credibilă când în spațiul public Partidul Național Liberal va vorbi despre interesul public, nu despre cel conjunctural politic. 

Am văzut suficienți amatori care sperau că o să câștige ceva simpatie dacă se duc și tropăie cu piciorușele pe Partidul Național Liberal. Avem și la nivel național astfel de amatori, sunt și în teritoriu. Însă acești oameni nu par dispuși să construiască și să atragă încredere, ci mai degrabă să dezbine”, a mai spus Turcan. 

PNL l-a sărbătorit sâmbătă pe seniorul Mircea Ionescu Quintus, la împlinirea a 100 de ani. În cadrul conferinței susținute în Baia Mare, Raluca Turcan a adresat, în numele tuturor liberalilor, urări de la mulți ani pentru cel care a fost mereu un factor de echilibru în cele mai importante momente ale PNL. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM