Comunitate

The player will show in this paragraph

ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII: Societatea Drumuri Poduri, atenționată că șoselele județului sunt o prioritate în acest an

luni , 6 mar 2017, ora 15:11       de Oana Dulf       Comunitate

 Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a atras atenția conducerii Societății Drumuri Poduri ca întreținerea drumurilor județene să reprezinte o prioritate în acest an. În special a drumurilor care nu sunt propuse spre a fi finanțate din fonduri europene sau prin Programul de Dezvoltare Locală. 


Consilierii județeni au adoptat o hotărâre privind completarea caietului de sarcini aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Județean din 2016 la contractul de delegare a gestiunii serviciului de administrare a domeniului public și privat al județului Maramureș în domeniul drumurilor județene. Mai precis, la caietul de sarcini este introdusă întocmirea de documentații cadastrale pentru expropriere și achiziții terenuri. Șeful Societății Drumuri Poduri spune că adoptarea hotărârii este urgentă. În același timp, acesta recunoaște că drumurile județene arată rău. 

„Este vorba despre suprapunerile pe traseul Drumul Nordului și ca să putem face această activitate trebuia să fie prinsă în caietul de sarcini. Într-adevăr, a fost o iarnă grea, au fost probleme cu deszăpezirile. Am folosit foarte mult antiderapant și drumurile arată destul de rău, mult mai rău ca în anul trecut”, a semnalat directorul SC Drumuri Poduri Maramureș, Gheorghe Popan. 

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a atras atenția asupra drumului județean 186. 

„În special cele din zona de nord a județului - DJ 186 - pentru că există foarte multe sesizări vizavi de starea drumului și aș dori, cu toții cred -  sigur, vom discuta acest lucru la momentul în care vom avem bugetul și vom avea până la urmă aprobat și programul de întreținere de vară  - să vă aplecați înspre acea parte de județ unde sunt într-adevăr foarte multe probleme, după o iarnă grea”, a solicitat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Popan a mai semnalat îmbătrânirea asfaltului drumurilor județene, singura excepție fiind șoseaua care face legătura între Baia Sprie și Bârsana. Recent, societatea a achiziționat două autobasculante echipate și pentru iarnă, un buldoexcavator pentru lucrări de întreținere și a modernizat stația de sortare de la Ardusat. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
laver
luni , 6 mar 2017, ora 20:54
rezolva si gropa de gunoi ecologica lasata in urma de actual consilier ciceu ,te rog sa duci la finalizare
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM