Politic

INTRĂ ÎN PRIZĂ: PNL se pregătește de alegeri interne. La ce funcții nu vor putea candida membrii comisiilor

luni , 20 mar 2017, ora 16:25       de Oana Dulf       Politic

 Secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, a vorbit sâmbătă, în Baia Mare, despre componența comisiilor de organizare și desfășurare a alegerilor. Membrii comisiei nu vor putea candida pentru funcția de președinte al PNL Maramureș, însă vor avea liber să candideze, dacă doresc, pentru funcții de conducere în organizațiile din teritoriu. 


Nu numai în Maramureș, ci și în celelalte filiale ale Partidului Național Liberal s-a dat startul alegerilor interne. Cristian Bușoi le-a transmis liberalilor maramureșeni că obiectivul esențial al conducerii centrale a PNL este să se asigure un cadru corect, transparent, statutar și de șanse egale pentru competiția internă. 

„Principiul este cel al alegerilor de jos în sus, de la bază, de la organizațiile comunale, orășenești, municipale, apoi echipele județene și, în final, în 17 mai, congresul de 5.000 de oameni. Cred că va fi cel mai larg congres pe care l-a avut Partidul Național Liberal în istoria sa, care va alege conducerea centrală. Și dacă dorim să mergem înainte ca o echipă, dacă dorim să existe cât mai puține reproșuri și subiecte și răni care nu se vor închide niciodată, atunci șansa și pentru alegerile la nivel județean și pentru alegerile la nivel național este aceea a unui cadru foarte corect, foarte transparent și care să ofere tuturor șansa de a intra în competiție și de a câștiga competiția pe meritele proprii și pe puterea de a-i convinge pe colegi să le acorde votul și încrederea”, a declarat secretarul general al PNL, Cristian Bușoi.

Secretarul general al PNL a mai vorbit despre componența comisiei și posibilele candidaturi. 

”Noi am dat o recomandare generală, printr-o decizie a Biroului Politic Național, de săptămâna trecută și am cerut organizațiilor județene care stabilesc sau propun către centru comisiile de organizare a alegerilor să prindă în componența comisiilor acele persoane care nu candidează la funcția de președinte de filială. Nu avem în toate județele situația - nu aș spune tensionată, ci foarte competițională - de la Maramureș. În foarte multe dintre  județe, oamenii și-au numit în comisia de organizare primari cu experiență, secretar general al filialei respective, oameni care cunosc bine statutul și care în mod evident își doresc o poziție în continuare în Biroul Politic Județean. Dacă există în acest moment o interdicție stabilită prin decizie de BPN, această interdicție este doar pentru funcția de președinte”, a mai spus Bușoi. 

Cristian Bușoi, europarlamentarul Daniel Buda, Raluca Turcan și lideri ai PNL Maramureș au participat sâmbătă, în Baia Mare, la o conferință de presă și o ședință internă. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM