Economic

INTERPELARE: Senatorul Severica Covaciu i-a adresat ministrului Economiei mai multe întrebări privind compania Remin

joi , 8 mar 2018, ora 15:58       de MaraMedia       Economic

 Senatorul PMP Severica Covaciu l-a interpelat pe ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, despre situația actuală a societății Remin Baia Mare, o companie minieră cu istorie bogată, fiind una dintre cele mai importante la nivelul țării, prin activitatea desfășurată de-a lungul timpului. De asemenea, senatorul PMP a mai cerut informații despre situația perimetrelor miniere. 


Înainte de 1990, Remin a avut peste 30.000 de angajați, fiind principalul agent economic al județului Maramureș până în perioada 2005-2006, când exploatarea minieră a fost sistată. De mai bine de 10 ani, singura activitate desfășurată privește conservarea și închiderea perimetrelor miniere aparținătoare, în prezent compania fiind în procedura insolvenței. În toată această perioadă, anumite bunuri ale societății au fost vândute, altele au fost scoase la licitație și așteaptă cumpărători. Această situație a fost adusă în atenția ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, de către senatorul PMP Severica Covaciu. Parlamentarul solicită date amănunțite cu privire la activitatea socității Remin. 

Stimate domnule ministru, având în vedere faptul că societatea Remin nu mai are activitate de producție, iar la nivelul întregii țări se desfășoară un program de conservare și închidere a perimetrelor miniere prin societatea Conversmin SA, vă rugăm să ne precizați următoarele: care este situația juridică la zi a Companiei Remin Baia Mare? Ce cheltuieli de personal implică lunar cu precizarea primelor zece salarii după valoarea lor, în ordine descrescătoare, nominal și cu funcția deținută de fiecare angajat și câți angajați mai are Remin? Care sunt cheltuielile totale anuale legate de compania Remin, diferențiat pe fiecare tip de activitate în parte? Care sunt sumele de bani intrate în contul companiei rezultate din vânzarea de bunuri în ultimii 5 ani, defalcat pe fiecare an în parte, cu precizarea tipurilor de bunuri înstrăinate”, sunt câteva dintre întrebările la care senatorul PMP Severica Covaciu așteaptă răspuns de la Ministerul Economiei. 

Senatorul PMP mai dorește să afle care sunt datoriile totale ale companiei cu precizarea primelor 10 dintre acestea, după valoare. Totodată, parlamentarul cere să i se aducă la cunoștință sumele totale de bani pe care compania Remin le are de încasat de la diverși debitori, cu precizarea primelor 10 creanțe.

Care sunt perimetrele miniere aparținătoare companiei Remin ce mai trebuie conservate, închise, cât la sută reprezintă ele din totalul perimetrelor miniere supuse acestui proces, care sunt sumele de bani necesare investiției și cât s-a alocat în acest an din partea Ministerului Economiei? De ce este necesară funcționarea în acest fel  a companiei Remin în condițiile în care nu are niciun fel de activitate productivă, iar ecologizarea și închiderea perimetrelor miniere se face de firma menționată anterior?”, sunt alte întrebări la care senatorul PMP Severica Covaciu așteaptă răspuns de la Ministerul Economiei. 

Parlamentarul mai solicită răspuns în scris despre data la care este programată  închiderea tuturor perimetrelor miniere aferente Remin și care este perspectiva redeschiderii companiei. De asemenea, senatorul solicită să îi fie remis un exemplar al planului de reorganizare depus la instanță în cadrul procedurii insolvenței. 

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM