Social

ÎNSCRIERI: A început sesiunea de toamnă a admiterii în învăţământul profesional de stat

marti , 29 aug 2017, ora 17:41       de Ionița Ilieș       Social

 Astăzi a început sesiunea de toamnă a admiterii în învăţământul profesional de stat. Înscrierea elevilor se derulează în două faze.


Elevii interesați se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat. În perioada 4-5 septembrie are loc înscrierea la unitățile cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție. După prima etapă de admitere au mai rămas 18.934 de locuri libere, din care 1.320 pentru elevii romi, dintr-un total de 36.134 de locuri aprobate.

Înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual a fost programată  pentru zilele de 29 și 30 august, până la ora 15:00, în unitățile de învățământ care au acest tip de ofertă și care mai au locuri libere. Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual care se eliberează și se completează la unitatea de învăţământ care organizează învățământ dual.

Școlarizarea în învățământul dual are o durată de trei ani și include stagii de pregătire practică în cadrul companiilor partenere. Elevii beneficiază de o bursă lunară de 200 de lei, de o bursă suplimentară, precum și de alte facilități prevăzute în contractul de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual, cum ar fi: transport, cazare și masă asigurate de operatorii economici în mod gratuit. 

Pentru anul școlar 2017-2018, la nivel național, în învățământul dual mai sunt disponibile 1.775 de locuri. În sesiunea de vară au fost admiși 1.764 de elevi.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM