Social

ÎNGRIJORĂTOR: Poluarea aerului prezintă semne de regres în Europa, dar continuă să ucidă 500.000 de persoane în fiecare an

joi , 12 oct 2017, ora 09:22       de Agerpres       Social

 Poluarea aerului continuă să provoace peste 500.000 de decese premature în fiecare an pe continentul european în pofida unei ameliorări ușoare a acestui fenomen, a anunțat miercuri Agenția Europeană de Mediu în raportul ei anual, informează AFP.


"E încurajator să constatăm că numeroase guverne europene și în special orașele din Europa dau un exemplu și protejează sănătatea persoanelor ameliorând calitatea aerului", a declarat într-un comunicat Hans Bruyninckx, directorul general al acestei agenții al cărei sediu se află la Copenhaga.

Poluarea atmosferică rămâne prima cauză de mediu în ceea ce privește decesele premature.

Potrivit acestui raport, din cele 520.400 de decese premature înregistrate în 41 de țări europene în 2014 (contra 550.000 în 2013), patru din cinci (428.000) au fost în mod direct asociate cu particulele în suspensie din aer — molecule de praf microscopice, generate în principal de arderea carburanților fosili și considerate nocive de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În cadrul Uniunii Europene, particulele în suspensie au reprezentat cauza a peste trei decese din patru asociate poluării atmosferice (399.000 din 487.600).

Datele recoltate de stațiile de monitorizare au arătat că în anul 2015 aproximativ 82% din populația urbană a fost expusă la anumite concentrații de particule în suspensie. În 2013, acest procent era de 85%.

"Comisia Europeană este hotărâtă să atace această problemă și să ajute statele membre să facă în așa fel încât calitatea aerului respirat de cetățenii lor să răspundă celor mai înalte norme", a declarat într-un comunicat de presă Karmenu Vella, comisar european pentru Mediu, Afaceri Maritime și Pescuit.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM