Stiri

ÎNGRIJORĂTOR: Nouă copii au dispărut de acasă într-o singură lună în Maramureș

duminica , 11 feb 2018, ora 15:52       de maramedia.ro       Stiri

 Dispariţia unui minor este o situaţie alarmantă pentru părinţi, iar pentru poliţişti reprezintă o situaţie de urgenţă. Rezolvarea cu operativitate a unor astfel de cazuri este o prioritate a poliţiştilor Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, mai ales că de la dispariţie şi până la victimizare sau comiterea de fapte antisociale nu mai este decât un pas. 


Dispariţia unui copil impune acţiuni rapide, profesionale, găsirea unor metode eficiente de intervenţie, în funcţie de particularităţile fiecărui caz, dar şi cooperarea cu alte structuri şi instituţii cu atribuţii privind protecţia minorilor. În cursul lunii ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale au soluționat toate cazurile semnalate. Nouă minori declaraţi dispăruţi, după ce au plecat voluntar de la domiciliu, au fost depistaţi pe raza judeţului şi încredinţaţi familiilor.

Minorii părăsesc domiciliile de cele mai multe ori din cauza unor neînţelegeri sau conflicte, a comunicării precare cu ceilalţi membri, abuzurilor, consumului de alcool, teribilismului adolescentin dublat de apartenenţa la anturaje nepotrivite. Pentru a evita astfel de situaţii, polițiștii le recomandă părinţilor să păstreze o relaţie strânsă cu propriii copii, astfel încât să ajungă să le cunoască anturajul precum şi locurile pe care aceştia le frecventează. Un real pericol îl pot reprezenta şi persoanele necunoscute cu care minorii comunică pe reţelele de socializare. În situaţia în care un copil dispare de la domiciliu, anunţaţi de îndată poliţia. Cu cât sesizarea este mai rapidă, cu atât sporesc şansele de găsire a acestuia!

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM