ÎNGRIJORĂTOR: Motivul pentru care tot mai mulţi români ajung la spital cu întregul organism în colaps

luni , 12 feb 2018, ora 12:12       de www.digi24.ro       Social

 Nu este o boală, dacă e să ne luăm după manualele de medicină, dar ucide încet şi în tăcere. Tot mai mulţi români ajung la spital cu întregul organism în colaps. Este vorba de sindromul burnout, o epuizare fizică, mintală și emoțională, care aduce depresie, afecţiuni cardiovasculare, dar şi pierderi de milioane de euro pentru companii.


Acum patru ani, Cosmin Pojoranu și-a dezactivat contul de Facebook și a fugit la mare, deşi era mijlocul iernii. Venise momentul să pună o frână. Muncise până la epuizare.

Cosmin Pojoranu: „Tot aveam fantezii că-mi dau demisia și m-apuc de ceva, dar nu știam ce. Eram prins într-o capcană.”

Credea în munca lui, dar ajunsese să funcţioneze din inerție. Nu știa încă, dar trecea prin ceea ce psihologii numesc sindromul burnout, o stare de epuizare fizică și psihică, indusă de stresul prelungit, cronicizat.

Cosmin Pojoranu: „Eram destul de anxios vizavi de, culmea, starea mea de sănătate. Neglijând-o o grămadă de ani, când mi-am dat seama că se împute ceva, am început să mă concentrez mult prea mult pe asta. Și desigur că aveam tot felul de chestiuni medicale, sistemul imunitar mai slăbit.”

Citește continuarea aici.
tags: ingrijorator:, motivul, pentru, care, tot, mai, multi, romani, ajung, la, spital, cu, intregul, organism, in, colaps