Economic

INFORMARE: “Bistrița, pe harta profesională a Europei”

miercuri , 4 iul 2018, ora 11:21       de MaraMedia       Economic

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud anunta inceperea Proiectului ”Bistrita, pe harta profesionala a Europei”, cofinantat prin Fondul Social European, Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti. Activitatile proiectului se desfasoara pe parcursul a 12 luni, in perioada iunie 2018-iunie 2019, in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Salaj si Satu Mare.


Proiectul isi propune sa contribuie la dezvoltarea strategica a resurselor umane pe trei nivele manageriale (top, middle, linie) si la sprijinirea a 47 de IMM-uri din sectoare economice potential competitive: Turism si ecoturism; Textile si pielarie; Lemn si mobila; Industrii creative; Industria auto si componente; Tehnologia informatiilor si comunicatiilor; Sanatate si produse farmaceutice; Energie si management de mediu; Bioeconomie (agricultura, silvicultura), biofarmaceutica si biotehnologii; Procesarea alimentelor si a bauturilor.

Maramuresenii care lucreaza in sectoarele economice specificate mai sus, pot beneficia de programe integrate de formare, in domeniile MANAGEMENT (Managementul inovarii, Management de produs, Lean management, Managementul riscului, Mini MBA), RESURSE UMANE si ANTREPRENORIAT.

 

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud implementează începând cu 08.06.2018 pentru următoarele 12 luni, până în data de 7.06.2019, proiectul “Bistrița, pe harta profesională a Europei”, proiect cofinanţat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3: Locuri de muncă pentru toți, Apel proiecte: Creşterea numărului de angajaţi care beneficiază de noi instrumente, metode, practici etc. de management al resurselor umane şi de condiţii de lucru îmbunătăţite în vederea adaptării activităţii la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC/ domeniilor de specializare inteligentă conform SNCDI, cod SMIS POCU/227/3.8/117313. Valoarea totală a proiectului este de 1.564.579,12 lei, din care cofinanțarea UE este în valoare de 1.329.829,20 lei.

Obiectivul general al proiectului țintește creșterea adaptării la schimbare a lucrători-lor, întreprinderilor și antreprenorilor în județele MM, BN, SJ, SM/ Regiunea Nord Vest, prin dezvoltarea strategică a resurselor umane pe trei nivele manageriale (top, middle, linie), din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate con-form SNC și prin sprijinirea a 47 de IMM-uri.

Pentru cele trei nivele manageriale considerate, dezvoltarea competențelor necesare abordării proceselor de schimbare continuă care se manifestă pregnant pe lanțurile de valoare, este abordată printr-un pachet ambițios de cursuri: Managementul inovării, Management de produs, Lean management, Managementul riscului, Mini MBA în domeniul dezvoltării strategice.

Pentru compartimentele de resurse umane, sunt prevăzute pachete de cursuri pen-tru perfecționarea managerilor și a inspectorilor de resurse umane care vor de-prinde abilități și competențe privind planificarea strategică, ținând cont de politica de dezvoltare a companiei pe termen mediu și lung.

Pentru antreprenori, vor fi organizate sesiuni de formare antreprenorială pe principii moderne, luând în considerare noi modele de afaceri. Totodată, 15 firme mici vor fi spri-jinite în demersul lor de planificare strategică a activității.

Toate pachetele de formare vor fi completate prin seminarii și/sau mentorat, vor fi crea-te condiții de networking și împărtășire prin întâlniri cu experții și o platformă de inovare socială.

Un accent deosebit se va pune pe inovare/dezvoltare (TIC, inovare în cele patru dome-nii specifice: produs, proces, organizațional și marketing inclusiv inovare socială, eco-nomie circulară).

Impactul proiectului se va manifesta asupra unui număr de 502 beneficiari, din patru județe ale regiunii NV: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Satu Mare, impact care va genera un nivel ridicat de competitivitate regional. Sectoare economice eligibile: Tu-rism si ecoturism; Textile si pielărie; Lemn și mobilă; Industrii creative; Industria auto și componente; Tehnologia informațiilor și telecomunicații; Procesarea ali-mentelor și băuturilor; Sănătate și produse farmaceutice; Energie și management de mediu; Bioeconomie, biofarmaceutică și biotehnologii.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM