INEDIT: Caravana jocurilor a poposit și la Sighet

luni , 13 noi 2017, ora 14:09       de Dana Berci       Comunitate

 Caravana jocurilor, care timp de câteva zile a poposit la mai multe școli din tot județul, a ajuns astăzi și la Sighetu Marmației. Elevii și preșcolarii de la Liceul ”Leowey Klara” au avut astfel ocazia ca timp de câteva ore să renunțe la tehnologie și să învețe jocuri tradiționale.


Proiectul, care prevede folosirea unui autobuz pentru a-i învăța pe copii diferite jocuri, a fost inițiat în Ungaria în urmă cu câțiva ani, iar de atunci a fost implementat și în județele Satu Mare și Maramureș.

„Aceste jocuri sunt făcute într-o manieră tradițională și se dorește ca, primind un implus, copiii să continue aceste jocuri acasă cu părinții sau cu frații mai mari. Sunt jocuri pentru toate categoriile de vâstă, începând de la un an și până la 60-80 de ani. Sunt jocuri care se pot face în autobuz și jocuri care se desfășoară în aer liber”, a precizat prfesoara Aurelia Herea.

Proiectul este unul complex și nu presupune doar activități recreative, ci are și unele acțiuni prin care se dorește inițierea copiilor în anumite domenii.

„Proiectul are mai multe activități, jocuri, o bibliotecă mobilă, școală mobilă și pe lângă jocuri se ocupă și de educația financiară a copiilor din clasa I până în clasa a VIII-a, îi învață cum să gestioneze banii, cum să economisească”,  a adăugat profesoara.

Următoarea localitate în care va poposi caravana jocurilor va fi Câmpulung la Tisa.
tags: inedit:, caravana, jocurilor, a, poposit, și, la, sighet