Comunitate

ÎN CĂUTAREA FINANȚĂRII: Proiecte pentru asfaltarea unor străzi din Sighet. Vezi care sunt acestea

miercuri , 15 mar 2017, ora 18:58       de Dana Berci       Comunitate

Administrațiile locale profită de posibilitatea obținerii finanțărilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru mai multe proiecte. Primăria Sighet a depus două proiecte prin PNDL și  pentru asfaltarea străzilor Avram Iancu și Mihai Viteazul.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri, consilierii locali au adus în discuție și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceste străzi pentru a putea fi accesate fonduri.

„Sigur că infrastructura Sighetului este deficitară după cum se vede cu ochiul liber, ne semnalează cetățenii și observăm și noi, cu siguranță. Deschiderea unei linii de finanțare către infrastructură ar fi în avantajul orașului, însă aici ar mai fi o chestiune, și domnul secretar ne poate lămuri, pentru a deschide o linie de finanțare este nevoie de intabularea tuturor sectoarelor de drumuri pe care le avem în Sighetu Marmației pentru că este o condiție esențială ca să ai în regulă documentația din punct de vedere a cărții funciare și atunci am putea să ne pregătim și în sensul ăsta dacă avem informații că se deschid linii de finanțare pentru infrastructură”, a spus Daniela Onița Ivașcu, consilier local.

„Un număr de 18 străzi, dacă nu mă înșel, la ora actuală sunt rezolvate sub aspect cadastral, lucrarea trebuie să continuie, orice investiție poate să fie făcută din bani publici doar în acele zone în care proprietatea este clarificată inclusiv aceste proiecte care stau în fața dumneavoastră în eventualitatea admiterii unora dintre ele, să sperăm că vor fi cât mai multe, va trebui să venim în fața dumneavoastră cu lucrări cadastrale cel puțin acolo unde nu există și să clarificăm regimul juridic al acestor imobile”, a precizat secretarul Primăriei Sighet, Sorin Rednic.

În ceea ce privește cele două străzi pentru care se dorește finanțare prin PNDL, primarul Horia Scubli spune că au documentația făcută și că sunt intabulate.

„Proiectele pe care le-am scris noi pe PNDL  și diseară să le trimitem la București în așa fel încât mâine, când este deadeline-ul pentru acest program, este un proiect finanțat de Guvernul României, ele nu sunt proiecte pe bani europeni, pe bani europeni din păcate în acest moment doar 2 măsuri sunt deschise, 3 și 8. Noi am început străzile, am inventariat toate străzile din municipiu, avem o situație foarte clară a lor și începem pe principiul, străzi care nu au fost asfaltate niciodată și care au rețele în integralitatea lor făcută”, a precizat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Horia Scubli a mai precizat că în Sighetu Marmației mai sunt încă foarte multe străzi a căror situație juridică nu a fost soluționată.


 


COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM