Comunitate

ÎN AȘTEPTARE: Și sighetenii se pregătesc pentru sosirea Moșului

marti , 5 dec 2017, ora 20:02       de Ioana Popovici       Comunitate

În noaptea de 5 spre 6 decembrie românii îl așteaptă pe Moș Nicolae să le aducă daruri. Și sighetenii se pregătesc pentru sosirea Moșului. Pe stradă astăzi s-au putut vedea comercianți de nuielușe împodobite, iar în magazinele din oraș a fost mare forfotă.

Mâine, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor, cum este cunoscut în popor. Legenda lui Moș Nicolae spune că acesta dăruiește dulciuri și fructe copiilor cuminți, care își lustruiesc ghetuțele în ajunul sărbătorii, iar celor obraznici le dă drept dar o nuielușă. Se pare că sighetenii au foste destul de cuminiți, întrucât nuielușele nu au avut foarte mare trecere anul acesta.

 „Slab se vinde. Slab din cale-afară. Nu sunt acasă oamenii, sunt trecuți peste hotare și nu e acasă nimeni. Slab, din cale-afară. În fiecare an venim cu nuielușe, cât mai putem”, a declarat o vânzătoare.

 „Nu prea am avut vânzări azi. Nu prea, nu au oamenii bani și timpul ăsta, iar. Am avut vânzări de un kg de carne și de două ouă. Ce să facem? Ne mulțumim cu atâta”, a mărturisit un alt vânzător .

Dacă nuielușele nu au fost vândute ca în alți ani, acest lucru nu înseamnă că sighetenii nu îl așteaptă pe Moș Nicolae.

 „Da, este o chestiune importantă pregătirea de Moș Nicolae, mai ales pentru nepoței. Este și pentru soț și pentru copii și pentru noră și pentru toți. De Moș Nicolae le iau dulciuri și restul, va veni Moș Crăciun și vom vedea ce ne va aduce la toți”, a mărturisit o sighteancă.


 „A venit mai repede. Da, e o chestiune importantă cumpăratul cadourilor de Moș Nicolae. De obicei, acum avem băiat mai mare și cumpărăm lucruri de școală, mai puțin dulciuri”, a precizat o vânzătoare.

În această seară, cu mic cu mare, românii îl asteaptă pe Moș Nicolae, sau Miculașul, cum este numit în Maramureș, să le lase ceva în ghete.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM