Turism

IARNĂ ÎN MARAMUREȘ: Pârtiile își așteaptă turiștii

miercuri , 6 dec 2017, ora 17:52       de Ioana Popovici       Turism

Luna decembrie a debutat cu o minivacanță pentru români și cu zăpadă pentru maramureșeni. Așa se face că la Cavnic au fost deschise pârtiile. Deși în prima zi nu au fost prea mulți turiști, pe măsură ce vremea s-a răcit și tunurile de zăpadă au funcționat, săptămâna aceasta pârtia a devenit numai bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Domeniul schiabil de la Cavnic măsoară 8,5 kilometri lungime şi e format din pârtiile Roata şi Icoana, ambele zone beneficiind de instalații de iluminare nocturnă și fiind o adevărată atracție pentru turiștii din țară, dar și pentru cei din străinătate care  aleg să își petreacă vacanța în Maramureș. Pe lângă schi, cei care vin la Cavnic pot să se dea cu săniile gonflabile sau cu snowmobilul, într-un peisaj deosebit.

 “În 30 noiembrie nu am avut mulți turiști, pentru că nu știau mulți și nici noi nu am anunțat, neștiind cum e vremea, cum e prognoza și cât va ninge. Din păcate nu a fost foarte frig și nu am apucat să facem foarte multă zăpadă, dar a venit zăpada, între timp. Cele două pârtii, pârtiile Icoana, sunt pârtii pentru schiori începători și pârtii pentru schiori puțin mai avansați, una medie spre dificultate puțin mai mare. Avem și o pârtie pentru începători dotată cu bandă, bandă rulantă și mai sunt ca distracții toboganele de tubbing, acele sănii gonflabile, cu cameră gonflabilă care au mare, mare succes. Și traseele de tubbing sunt deschise, acelea de la 1 decembrie. De asemenea, mai avem excursii cu snowmobilele, excursii cu ghid. Acum avem chiar foarte multă zăpadă, peisaje de vis, toți copacii, toți brazii sunt încărcați cu zăpadă. Cine are drum spre Baia Mare, vă învit să vă opriți pe la noi, să vedeți zona, să vedeți brazii. E un peisaj de iarnă veritabilă și zăpada e chiar multă și se poate schia în condiții foarte bune”, a declaratCristian Costin, administrator de pârtii.

La Cavnic se preconizează un sezon de iarnă bun, iar pârtiile sunt pregătite.

 “Așteptările sunt ca în fiecare an, să vină turiști și încercăm să le facem condițiile cele mai bune, profităm de fiecare oră de frig și facem zăpadă. Chiar dacă a nins, am făcut zăpadă și în aceste nopți, cu tunurile de zăpadă, ca să avem un start suficient, în caz că vor veni călduri și după cum se arată prognoza și ce am reușit să facem până acum, cred că va fi un sezon bun”, a declaratCristian Costin.

Majoritatea turiștilor din această săptămână de pe pârtiile de la Cavnic au fost români, dar cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a vacanțelor sunt așteptați și turiști străini, aduși de cele mai multe ori tot de românii din străinătate.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM