Social

I-AU DIBUIT: Șase escroci, prinși după ce încercau să înșele oameni prin metoda ”Accidentul”

marti , 12 apr 2016, ora 15:52       de Ioan-Silviu Rohnean       Social

 Poliţiştii de investigaţii criminale au destructurat o grupare infracţională specializată în comiterea de înşelăciuni prin metoda ,,Accidentul”. Şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi ulterior arestate preventiv pentru 30 de zile. 


Oamenii legii au identificat, la sfârșitul săptămânii trecute, un tânăr în vârstă de 26 de ani, aflat în penitenciar, care este bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

"Din cercetările efectuate, s-a stabilit că acesta, împreună cu alţi şase bănuiţi, toţi din judeţul Vrancea, au comis patru înşelăciuni prin metoda Accidentul pe raza judeţului Maramureş. Ei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi ulterior prezentaţi instanţei care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

Poliţiştii maramureşeni recomandă tuturor persoanelor multă prudenţă atunci când, telefonic, li se solicită o anumită sumă de bani pe motiv că un membru al familiei ar fi fost implicat într-un accident.

"Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda Accidentul, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, să cereţi date despre unitatea medicală sau unitatea de poliţie unde pretinde apelantul că s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Atenţie, în astfel de cazuri, reprezentanţii poliţiei sau ai parchetului nu reţin telefoanele mobile ale victimelor, astfel că e bine să încercaţi să le contactaţi. Nu furnizaţi persoanelor străine, mai ales celor care pretind a fi reprezentanţi ai diverselor instituţii, date sau informaţii despre membrii familiei", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

Dacă sunteţi sunați de o astfel de persoană, stabiliţi cu aceasta o întâlnire şi anunţaţi poliţia pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, e sfatul oamenilor legii.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM