Stiri

HOTĂRÂRE: 14, 15 și 16 decembrie sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României

joi , 14 dec 2017, ora 18:14       de Oana Dulf       Stiri

Zilele de 14, 15 și 16 decembrie  sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947. Executivul Guvernului a adoptat, în ședința de săptămâna trecută, o hotărâre în acest sens.

În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale au obligația să arboreze drapelul României în bernă. Și drapelul din fața Palatului Administrativ a fost coborât în bernă, iar în holul imobilului a fost deschisă o carte de condoleanțe pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I.

”Imediat după decesul Majestății Sale Regele Mihai am pregătit în holul Palatului Administrativ o carte de condoleanțe. Cine dorește să scrie ultimele gânduri față de Majestatea Sa are la dispoziție această carte. Potrivit dispozițiilor date de Guvernul României, zilele de 14, 15, 16 decembrie 2017 au fost decretate zile de doliu național astfel potrivit disp. art. 6 din Legea 75/1994 privind arborarea drapelului național, astăzi și în zilele următoare, drapelul a fost coborât în bernă în fața Instituției Prefectului și a Consiliului Județean”, a declarat prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan.

De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință. Slujba de înmormântare a Majestății Sale Regele Mihai va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș.


COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM