Comunitate

GREU CU CIVILIZAȚIA: Aruncatul gunoaielor pe jos e la ordinea zilei în cartierul Independenței

joi , 15 iun 2017, ora 15:46       de Dana Berci       Comunitate

 În cartierul Independenței mizeria încă este o problemă. Acum că este și cald afară problema este și mai deranjantă pentru locatari. Vinovați pentru pentru lipsa curățeniei din cartier sunt cetățenii care aruncă gunoi pe stradă și nu în tomberon.


Ambalaje și PET-uri aruncate pe jos, coji de semințe și locuri de joacă distruse. Asta este priveliștea de care au parte sighetenii care locuiesc în acestă zonă.

 „Nu numai aici, nicăieri nu e curățenie ca lumea. În Flora unde stau eu tot așa este,  este și mai mizerie. S-a făcut și acolo un părculeț, tot l-au stricat, dacă copiii sunt răi și un om mare le zice nu este bine să faceți așa vă ocăresc în tot felul. De câte ori le-am ataras atenția celor care aruncă pe jos, dar nu înțeleg”, a spus o sigheteancă.

 „Populația este de vină că nu știe să păstreze curățenia. Că doar nu poate să vină poliția să stea să nu se arunce pe jos. Trebuie să știe de acasă. Nu am văzut oamenii când au aruncat numai văd mizerie. Eu toată ziua mătur aici la scară, dar nu se poate menține”, a mărturisit o altă sigheteancă.

Pe lângă lipsa curățeniei, sighetenii care locuiesc în cartierul Independenței mai au o problemă. Din cauza gălăgiei pe care o fac în fiecare seară câțiva tineri  care se întâlnesc la locul de joacă din zonă, oamenii spun că nu pot să se odihnească. 

 „Vin și mănâncă semințe în parc și dacă le spui ceva îți sar în cap. Asta este România, așa au fost educați până acuma. Curățenia lasă de dorit, dar ar trebui și polițiștii să patruleze aici la parc seara, că e dezastru. Vin băieții mari și dezastru fac toată noaptea, nu putem să ne odihnim. Fac foarte mare gălăgie. Ar trebui să facă primăria un program pentru că sunt copii care ar trebui să doarmă după-masa, sunt oameni care lucrează noaptea, dar aici nu se poate”, a adăugat o femeie.

Cei care stau în zonă spun că atât cetățenii cât și cei responsabili cu salubrizarea ar trebui să fie mai preocupați de curățenia din oraș.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM