Politic

GEST ABUZIV SEMNALAT DE USR: Primarul din Vişeu de Sus exercită presiuni asupra celor 588 de vișeuani care au semnat listele #fărăpenali

joi , 13 sep 2018, ora 23:02       de MaraMedia       Politic

Conducerea USR Maramureş spune despre primarul Vasile Coman ”Vărzaru” din Vişeu de Sus că exercită presiuni asupra celor 588 de vișeuani care au semnat listele #fărăpenali. 


USR Maramureş arată că cetățenii sunt convocați, prin adrese expediate cu același număr de înregistrare dar completate pe nume diferite, la sediul primăriei unde sunt  puși să dea o declarație scrisă că au semnat acele liste.  

„Este un act abuziv al domnului primar, de netolerat într-o democrație. Primarul PSD urmărește intimidarea propriilor cetățeni, prin presiuni de tip mafiot. Ar fi foarte bine dacă administrația din Vișeu de Sus ar înțelege că oamenii au libertatea să acționeze în conformitate cu propriile principii și valori. Cei 600 de vișeuani au afirmat prin semnăturile lor că România trebuie să aibă toleranță zero față de politicienii corupți, care-și folosesc funcția doar pentru a favoriza firmele de familie și pentru a-și crește conturile în bancă. Primarul Vasile Coman s-a opus acestei campanii încă din perioada strângerii de semnături, când a refuzat amplasarea unui cort în oraș”, a declarat deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

"Acest gest abuziv reprezintă un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis că nu mai vor să fie conduși de infractori. În fața acestui abuz USR Maramureș reamintește semnatarilor inițiativei cetățenești ”Fără Penali în funcții publice” DREPTURILE pe care le au:


• Nimeni nu este obligat să răspundă convocării primăriei. Primăria nu poate anula decât acele semnături pentru care primește o contestație scrisă. 

• Nimeni nu poate fi forțat să dea o declarație împotriva propriei voințe. Validarea semnăturilor nu depinde de recunoașterea în scris a semnăturii. Primăria este OBLIGATĂ de lege să constate validitatea ei dacă nu s-a primit o contestație

• Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte.

 

Prin aceste gesturi de intimidare primarul Vasile Coman, anchetat și declarat incompatibil de Agenția Națională de integritate în două dosare, încearcă să-și arate obediența față de conducerea centrală și județeană a partidului. Îi atragem atenția domnului Coman că exercitarea de presiuni și șantajarea semnatarilor este o infracțiune prevăzută de Codul Penal", se arată într-o informare a USR Maramureș. 

Biroul de presă USR Maramureş

 


 


 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM