Vremea

GATA CU RĂSFĂȚUL PRIMĂVĂRATIC: Vine vreme rea, avertizează meteorologii

vineri , 2 feb 2018, ora 16:23       de Dana Berci       Vremea

 După o săptămână primăvăratică,  meteorologii atenționează că se strică vremea. Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru acest sfârșit de săptămână  o avertizare de intensificări ale vântului și ploi, valabilă și pentru județul Maramureș. Sâmbătă și duminică se vor înregistra precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar izolat vor fi condiții de producere a poleiului.


În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar și pe parcursul zilei de sâmbătă aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15-20 l/mp. În zona montană, la altitudini sub 1800 m, vor predomina ploile și, în special în masivele vestice și nordice, se vor înregistra cantități de apă de 25-30 l/mp. 

 Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 100 km/h și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50-55 km/h în Maramureș, Banat, Crișana și Transilvania și pe arii mai restrânse în restul țării.

Potrivit meteorologilor,  începând de sâmbătă seara la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centrul țării precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM