Sport

FOTBAL: Argentina s-a calificat la Cupa Mondială din 2018

miercuri , 11 oct 2017, ora 12:00       de Mediafax       Sport

Argentina n-a mai ratat un Campionat Mondial din 1970! "La Albiceleste" erau eliminaţi dintr-o grupă cu Peru şi Bolivia, în campania de calificare pentru turneul final din Mexic. De atunci şi până în prezent, Argentina a fost prezentă la 11 turnee finale.

Numai în 2002, în Japonia şi Coreea de Sud, sud-americanii n-au reuşit să treacă de faza grupelor. În '78 au cucerit turneul la care au fost echipa gazdă, iar în '86, Maradona a condus naţionala către al doilea titlu din istorie. În 1990 şi 2014, Argentina s-a mulţumit cu medalia de argint, după ce a cedat în ultimul act.

Cu Messi titular, Argentina lui Sampaoli a venit la Quito cu un singur obiectiv, victoria! După numai 49 de secunde, Argentina a rămas blocată. Romario Ibarra a marcat pentru 1-0. Nimănui nu-i venea să creadă. După o combinaţie Ordóñez, Ibarra a înscris cu un şut la colţul lung, din interiorul careului, la care Romera n-a putut interveni. Argentina era la pământ, iar Messi a simţit acest lucru. După o combinaţie în viteză cu Di Maria, Messi a reluat din interiorul careului, pe sub portarul Banguera, pentru 1-1.

După alte şapte minute, Messi a luat o acţiune pe cont propriu. Decarul lui Sampaoli a finalizat cu un şut violent la vinclul porţii, iar argentinienii s-au trezit la viaţă. Echipa lor urca pe locul 3, având în vedere că pe restul stadioanelor nu s-a marcat. Între timp Bolivia a deschis scorul la Montevideo, dar fără conteze prea mult în clasament. Pentru vedeta Barcelonei, golul de 2-1 marcat în poarta Ecuadorului a fost reuşita cu numărul 60 în tricoul Argentinei. După primele 45 de minute, Peru era echipa eliminată din preliminarii, în timp ce Columbia pica pe locul de baraj. Granzii Brazilia, Uruguay, Argentina şi Chile erau cu un pas în Rusia.

Argentina era calificată la scorul de 2-1, astfel că a trebuit doar să fie preacută în partea secundă. Nu mai era nevoie de un golaveraj cât mai bun, având în vedere situaţia delicată a echipei. Victoria era suficientă. După ce n-ai învins Peru şi Venezuela, pe teren propriu, nici nu mai contează cu cât te impui în Ecuador. Chiar şi aşa, Messi s-a simţit nevoit să-şi încheie demonstraţia de măiestrie cu un al treilea gol, consemnând astfel un nou hat-trick. După o oră de joc, starul Barcelonei a avut o nouă incursiune în marginea careului advers, pe care a finalizat-o cu un lob de toată frumuseţea, la care Banguera n-a putut decât să plonjeze în gol.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM