Economic

FONDURI: Uniunea Europeană dă bani pentru tinerii șomeri și pentru studenți

vineri , 2 dec 2016, ora 20:23       de www.libertatea.ro       Economic

 Pe final de an, eurodeputații au aprobat bugetul ce va fi destinat celor 27 de țări ale Uniunii Europene (UE) în anul viitor.


Astfel, euroaleșii au prins în bugetul de anul viitor al UE o suplimentare de 500 de milioane de euro ca sprijin pentru tinerii șomeri, fonduri suplimentare pentru inițiativele care sprijină IMM-urile, proiectele de infrastructură de transporturi, cercetare, precum și programul de mobilitate pentru studenți, Erasmus, dar și pentru a rezolva criza migranților.

Cei peste 500 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene vor avea la dispoziție, în 2017, 157,8578 miliarde euro.

Parlamentul a adăugat 500 milioane de euro la propunerea inițială de buget pentru Inițiativa pentru tineri (YEI), pentru a-i ajuta pe tinerii din UE care își caută un loc de muncă. De asemenea, Parlamentul a mai adăugat 200 milioane euro pentru a susține inițiative privind creșterea economică și locurile de muncă, cum ar fi competitivitatea IMM-urilor, finanțarea proiectelor de infrastructură, Orizont 2020 (proiecte de cercetare) și Erasmus+ (mobilitatea studenților), dar și pentru a rezolva problema migrației.

Deputații au asigurat un pachet de 728 milioane euro în special pentru fonduri destinate migrației. Astfel, s-au alocat 310 milioane de euro pentru sprijinul acordat refugiaților din Palestina și 34,8 milioane de euro pentru a sprijini negocierile de pace în Cipru.

“Ne-am atins obiectivele. Bugetul 2017 se concentrează pe prioritățile noastre de susținere a creșterii economice, de creare de locuri de muncă, mai ales pentru tineri  și de combatere a crizei migrației. Cele 500 milioane euro suplimentare pe care le-am obținut pentru Inițiativa pentru Tineri sunt un semnal clar pentru UE că trebuie să acționeze. De asemenea, am făcut tot ce am putut pentru a găsi soluții la cauzele migrației”, a spus raportorul principal Jens Geier.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM