Politic

FONDURI: România, contribuţie suplimentară de 100.000 de euro la fondul pentru combaterea migraţiei din Africa

vineri , 13 noi 2015, ora 09:02       de Mediafax       Politic

 România va avea o contribuţie suplimentară de 100.000 de euro la Fondul Fiduciar pentru combaterea migraţiei din Africa, documentul constitutiv, prin care vor fi alocate acestui scop 1,8 miliarde de euro, finanţate majoritar din bugetul UE, fiind semnat la Summitului UE-Africa, desfăşurat în Malta.


Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în perioada 11-12 noiembrie, la Summitul Uniunea Europeană (UE) - Africa privind migraţia, precum şi la Reuniunea informală a Consiliului European, ambele evenimente desfăşurându-se la Valletta (Malta).

 

Potrivit unui comunicat al Admistraţiei Prezidenţiale, în cadrul Summitului UE - Africa au fost adoptate două documente cadru - Declaraţia politică şi Planul de acţiune - "menite să genereze un parteneriat real pentru soluţionarea cauzelor profunde ale migraţiei".

De asemenea, a fost semnat documentul constitutiv al Fondului Fiduciar pentru combaterea migraţiei din Africa, prin care vor fi alocate acestui scop 1,8 miliarde de euro, finanţate majoritar din bugetul UE, la care se vor adăuga şi contribuţii suplimentare ale statelor membre ale Uniunii. România va avea o contribuţie suplimentară de 100.000 de euro, precizează sursa citată.

"În cadrul dezbaterilor, Preşedintele României a subliniat necesitatea unui parteneriat puternic UE - Africa, în care statele membre ale Uniunii şi ţările africane să acţioneze împreună pentru a identifica soluţii comune în ceea ce priveşte combaterea migraţiei ilegale. Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că este nevoie, totodată, de o reformare a asistenţei pentru dezvoltare", se mai arată în comunicat.

 

Reuniunea informală a Consiliului European a fost dedicată evaluării stadiului implementării măsurilor deja decise la nivel european în domeniul migraţiei, cu referire la consolidarea cooperării cu statele terţe, îndeosebi cu Turcia, şi întărirea controlului la frontierele externe ale UE.

 

Potrivit sursei citate, referitor la cooperarea cu Turcia, s-a reiterat faptul că implementarea Planului de Acţiune în domeniul migraţiei UE-Turcia este prioritară pentru asigurarea controlului fluxurilor migratorii şi pentru reducerea presiunii asupra statelor aflate pe ruta de migraţie din regiunea Balcanilor de Vest.

În ceea ce priveşte securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, preşedintele Iohannis a subliniat necesitatea unor eforturi suplimentare şi a unei mai bune cooperări între statele membre în direcţia unui control mult mai eficient la frontierele externe ale Uniunii, menţionează Administraţia Prezidenţială.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM