Externe

Festivalul de la Veneția 2018: Guillermo del Toro, președintele juriului

miercuri , 14 feb 2018, ora 16:11       de dcnews.ro       Externe

Juriul ediției jubiliare, cu numărul 75, a celui mai vechi festival cinematografic va avea un președinte multioscarizat.


Este greu de crezut că mexicanul Guillermo del Toro, deținător a 13 nominalizări la mult râvnitele și apropiatele Premii ale Academiei pentru The Shape of Water (Forma apei) nu-și va adjudeca măcar o parte dintre ele, în ciuda unor acuzații de prea multă apropiere de unele surse de inspirație, ultimul din serie fiind cineastul francez Jean-Pierre Jeunet care, în cele din urmă, și-a îmblânzit argumentele.

Președintele Bienalei de la Veneția, Paolo Baratta, s-a declarat încântat de propunerea directorului festivalului, Alberto Barbera, de a-l numi pe câștigătorul ultimului Leu de aur, Guillermo del Toro, în fruntea echipei de jurați care, la începutul lui septembrie, va decide soarta viitorilor Lei de aur și argint. Ca deobicei, în expunerea de motive a lui Barbera se ghicește criticul subtil care a fost toată viața: "Guillermo del Toro este generozitatea în persoană, întruchipează cinefilia care privește nu numai în trecut, pasiunea pentru un cinematograf în stare să emoționeze și, în același timp, să ne pună pe gânduri.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM