Cultura

FESTIVAL DE POEZIE: Scriitori și poeți din mai multe țări s-au reunit la Sighetu Marmației pentru câteva zile

marti , 27 sep 2016, ora 19:46       de Ionita Ilies       Cultura

Astăzi a debutat cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, ocazie cu care scriitori și poeți din mai multe țări s-au reunit la Sighetu Marmației pentru câteva zile. Evenimentul se va desfășura până în data de 30 septembrie și nu vor lipsi nici în acest an tradiționalele seri de poezie de la Desești.

Cu o întâlnire cu poeți elvețieni a debutat ediția din acest an a festivalului. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc însă mâine, iar după aceea elevii de liceu vor avea prilejul de a-i cunoaște față în față pe cei de care până acum doar au auzit sau ale căror versuri le-au citit.

Mâine, deschiderea festivă va avea loc la ora 12:00, iar după aceea, începând cu ora 13:00, la liceele din municipiu va avea loc o întâlnire a scriitorilor cu tinerii. E foarte important pentru că astfel elevii ajung să cunoască scriitorii nu numai din biblioteci, în cărți poeții fiind ceva mai reci, ci aici sunt vii. Pot să cunoască faptul că poetul e un om normal, un om spontan, un om cu lirism care știe ce să le spună tinerilor”, explică portul Vasile Muste.

 Joi va fi marcată în cadrul evenimentului Ziua literaturii elvețiene. Nu vor lipsi serile de poezie de la Desești, iar festivitatea de premiere va avea loc vineri, de la ora 11:00. Programul evenimentului îl puteți găsi pe site-ul de știri MaraMedia.ro.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM