Social

FACILITĂȚI: Din acest an, tinerii se vor bucura de călătorii gratuite cu trenul în străinătate

miercuri , 14 mar 2018, ora 09:06       de www.avocatnet.ro       Social

La împlinirea vârstei de 18 ani, tinerii europeni, inclusiv cei din România, vor beneficia de transport gratuit cu trenul atunci când călătoresc într-una sau mai multe țări străine din Uniunea Europeană (UE). Măsura a fost inițiată în cursul lunii martie prin adoptarea unei decizii financiare de alocare, pentru acest an, a 12 milioane de euro.


Comisia Europeană (CE) a lansat o inițiativă potrivit căreia tinerii din Europa vor primi, la împlinirea vârstei majoratului, un abonament gratuit pentru transportul pe calea ferată în țările din Europa. Acțiunea le dă tinerilor din oricare țară membră a UE, în anul în care devin majori, posibilitatea de a călători gratuit cu trenul în străinătate. Pot participa la acest program tinerii care împlinesc 18 ani, indiferent de mediul social ori educațional din care provin sau de gradul lor de mobilitate. Programul urmărește întărirea valorilor comune europene și promovarea descoperirii diversității culturale europene.

Potrivit datelor furnizate de CE, de acest program vor beneficia, în 2018, între 20.000 și 30.000 de tineri europeni, iar programul se înscrie în intenția UE de a promova învățarea prin turism, incluziunea socială și solidaritatea tinerilor europeni. Comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport din CE consideră că este extrem de important să se ofere tinerilor posibilitatea de a-și lărgi orizonturile, prin vizitarea altor state europene și că procesul de învățare nu are loc exclusiv în sala de clasă.

Citește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM