Cultura

EXPOZIȚIE: S-a deschis Salonul Național de Artă Rotary

vineri , 4 mai 2018, ora 12:58       de Oana Dulf       Cultura

 Expoziţia Salonul Naţional de Artă Rotary s-a deschis joi după-amiaza, la Biblioteca Judeţeană „Petru Dulfu” din Baia Mare. Demersul cultural marchează Centenarul Simon Hollosy 1918-2018. Clubul Rotary s-a implicat, de-a lungul anilor, în dezvoltarea învăţământului superior de artă în Baia Mare prin proiecte, voluntariat şi finanţări. 


10 expozanţi din Constanţa, Statele Unite ale Americii - Rotary Deva, Piatra Neamţ, Buzău şi Baia Mare dau formă şi culoare Salonului Naţional de Artă Rotary. Se pot remarca de la tematici marine, natură statică până la portrete, toate dând o notă unitară expoziţiei. 

„Acest Salon de Artă Rotary l-am pus sub semnul omagierii personalităţii pictorului Hollosy Simon, la un centenar al comemorării sale pentru că în 8 mai 1918 Simon Hollosy a intrat în nefiinţă la Sighet. Dorinţa domniei sale de a fi înmormântat în cimitirul de la Gherla nu a putut fi îndeplinită şi se încearcă aceste lucruri şi astăzi, după 100 de ani. Sunt tematici diverse, expoziţia în caracter unitar dar totodată unitar prin diversitate. Fiecare expozant conturează o personalitate proprie şi un registru al realizărilor în ceea ce priveşte pictură”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Suciu, membru Rotary Baia Mare 2005. 

„Suntem onoraţi noi, ca şi rotarieni, să fim parteneri ai acestei expoziţii spun eu, interesante, ca un novice. Ne-am dorit demult să facem o expoziţie a pictorilor rotarieni din Districtul 2241 România şi Republica Moldova. Ca orice început, primul pas este mai greu dar noi avem convingerea că vom persevera şi cu siguranţă la anul, dacă domnul director ne va mai găzdui, vom continua acest experiment interesant, deosebit. Cred că este un bun început şi îl vom continua, cu siguranţă”, a spus guvernatorul  Districtului Rotary România şi Republica Moldova, Milian Sopoian. 

Pe larg despre acest subiect, vineri seara, de la ora 19:00, în emisiunea Actualitatea Maramedia. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM