Eveniment

EXAMEN: Peste 30 de elevi ai Şcolii de artă "Gh. Chivu" au susţinut recitaluri extraordinare la vioară

duminica , 4 mar 2018, ora 14:23       de MaraMedia       Eveniment

Recitalurile la Şcoala de Arte “Gheorghe Chivu” au continuat cu elevii din clasa pregătită de profesorul Ioan Dunca. În fața comisiei alcătuită din profesorul dr.Ioan Dorel Todea - manager în continuare interimar, profesor Ioan Tivadar șef serviciu, profesor Gheorghe Ștețca și profesor, Viorel Bledea au evoluat peste 30 de elevi din anul I,II, III, IV și V.
"Vioara este un instrument care necesită muncă perseverentă, atât din partea elevilor cât și a profesorului. Experiența prof. Ioan Dunca, el însuși un virtuos instrumentist și-a spus cuvântul în pregătirea fiecărui elev. Chiar dacă nu toți elevii vor deveni mari instrumentiști, aceștia pot beneficia de avantajele cântatului la vioară.


Pentru a învăța să cânți, ai nevoie de instruirea potrivită. Un studiu recent a descoperit că instruirea muzicală, chiar și doar pentru un an, are un impact pozitiv asupra memoriei și atenției. Experții sunt de acord că instruirea muzicală îmbunătățește cititul, învățarea unei limbi străine mai rapid, vorbitul și o varietate de funcții ale creierului. Cercetătorii au descoperit că muzicienii au o abilitate dezvoltată în integrarea informației senzoriale de la auz, atingere și vedere. Pentru a cânta la vioară (într-o orchestră), este necesară coordonarea, atenția și empatia cu ceilalți, elemente ce pot fi o eliberare față de presiunea constantă de a fi adolescent. Cântatul la vioară necesită o postură exemplară; a învăța cum să stai în picioare când cânți, se va reflecta în postura de zi cu zi" se arată în comunicatul de presă al Centrului Cultural.

De remarcat că și de această dată, elevii au interpretat piese diferite, toate din repertoriul zonei etnografice a Maramureșului. 

Zilele următoare vor avea "producții de clasă" profesorii: Felix Szabo, Bârlea Pălăguța, Irina Szemkovics și Robert Zolopciuc.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM