Cultura

EVENIMENT SPECIAL: Două zile pline de manifestări la Festivalul Nuntă Tradițională în Petrova

vineri , 25 mai 2018, ora 12:45       de Dana Berci       Cultura

 Primăria, Consiliul Local Petrova și Căminul cultural ”Adrian Dohotaru” organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, cea de-a treia ediție a Festivalului Nuntă Tradițională în Petrova.  Prin acest eveniment organizatorii își propun să promoveze obiceiurile de nuntă tradițională.


Participanții vor avea ocazia să vadă tradiții de nuntă care încă se păstrează în mai multe zone din țară, dar și din Ucraina.  Duminică, 27 mai, de la ora 14:00, pe scena căminului cultural vor prezenta cântece și jocuri Orchestra Doina Maramureșului, Grupul Vocal Doina Maramureșului de la Clubul Copiilor din Sighetu Marmației, soliști vocali și instrumentiști, tinere talente din Petrova, juniorii Ansamblului Tileguța din Petrova și artista Ileana Matus.

”În Petrova la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc a treia ediție a evenimentului Festivalul nunților tradiționale.Vor participa mai multe ansambluri din diferite zone ale Maramureșului și nu numai. Avem invitați și din Ucraina, Ansamblul Folcloric Apșița. Așteptăm turiști și participanți în număr cât mai mare”, a spus Maria Cocârcă, referent cultural la Petrova.

Spectacolul va continua și luni, 28 mai. De la ora 13:00, în centrul comunei va fi parada portului popular, în frunte cu calareți din Petrova. În paradă vor fi ansambluri folclorice din mai multe zone, care, după prezentarea portului popular, vor desfășura pe scena căminului cultural secvente din obiceiurile de nuntă specifice zonei pe care o reprezintă. La eveniment vor fi prezente Ansamblul Folcloric Junii Moiseiului, Ansamblul Folcloric Florile Chioarului din Săcălășeni, Ansamblul Țiblesul din Groșii Țiblesului, cu Rafila Bărbos și Onișor Pop, Ansamblul Cireșarii din Coruia, Grupul Folcloric Apsița din Ucraina, precum și Ansamblul Folcloric Tileguța din Petrova care este și gazda evenimentului.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM