Eveniment

EVENIMENT: Ritualul de așezare a pietrei de temelie pentru reconstruirea Sinagogii Mari Ortodoxe va avea loc duminică

vineri , 19 mai 2017, ora 20:19       de Narcisa Chișiu       Eveniment

 Sinanoga Mare Ortodoxă arsă după deportarea evreilor în lagărele morții în timpul celui De-al Doilea Război Mondial va fi reconstruită la Sighetu Marmației. Ritualul de așezare a pietrei de temelie va avea loc duminică, în prezența unui număr important de rabini hasidici, sosiți din marile orașe ale lumii. 


La Sighetu Marmației se va reconstrui prima sinagogă din Europa. După ce aceasta a fost arsă din temelii după deportarea evreilor,  în acest loc, considerat sacru de evreii de pretutindeni, urmașii dinastiei de rabini Teitelbaum au decis să construiască în amintirea înaintașilor o sinagogă nouă. Aceasta va fi amplasată în imediata apropiere a locului unde a fost așezat templul original, în acel loc fiind azi Monumentul Victimelor Holocaustului. 

Organizația Satmar Beirach Moshe are invitați oaspeți de seamă la ceremonia de așezare a pietrei de temelie a sinagogii ce va fi înălțată la Sighet. 

Evenimentul de sfin țite va avea loc duminică, 21 mai, ora 16:00,  în prezența a 280 de rabini din dinastia Teitilbaum, în frunte cu marele rabin Aron Teitelbaum.

Sinagoga este importantă pentru că a fost sediul rabinilor ortodocși Teitelbaum, cei care conduc și acum comunitatea ortodoxă în Statele Unite. Locurile au fost sfințite în urmă cu 3 ani de rabinii Teitelbaum.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM