Cultura

EVENIMENT POETIC: Vasile Muste și-a lansat volumul ”Satul de tăietură va muri”

joi , 15 feb 2018, ora 14:17       de maramedia.ro       Cultura

 Scriitorul Vasile Muste și-a lansat ieri cartea ”Satul de tăietură va muri”. Volumul aduce în fața cititorului viața satului într-un mod aparte, făcându-l complice la aceste evenimente. Trăiri profunde, mesaje compelxe și poezii de care nu o sa te saturi, sunt câteva dintre recenziile primite din partea celor care au lecturat cartea.


La eveniment au luat parte poeți maramureșeni, dar și prietenii lui Vasile Muste, care au profitat de acest moment ca să facă o apreciere a activității scriitorului.

”Scriitorii se cred mult superiori oamenilor normali, eu asta vreau să demonstrez prin cărțile mele, că sunt ca și oricare dintre dumneavoastră și oricare ar putea fi ceea ce scriu eu”, a precizat scriitorul Vasile Muste.

”Am aflat de Vasile Muste ca o promisiune a poeziei maramureșene, am vrut să îl cunosc. Cu Vasile m-am întâlnit prin 1985 prima dată când am venit aici la festivalul de care se ocupa Echim Vancea. Îi apreciez întotdeauna poezia, s-a întâmplat ca între noi, și genul lui de poezie, poate că și firile noastre deși par diferite, se aseamănă. A avea afinitate față de poezia cuiva și față de felul lui de a fi este un semn de interacțiune sufletească și poate că și poeziile se apropie cu riscul de a semăna. Vasile are un gen de poezie cu totul special”, a precizat poetul Nicolae Scheianu.

Vasile Muste s-a născut în 30 ianuarie 1956 în localitatea maramureșeană Coruieni.  De-a lungul carierei sale de poet a fost distins  cu numeroase premii naţionale și a reprezentat România la Festivalul internaţional de poezie de la Olomouc, Cehia. Poeziile sale au fost publicate în mai multe antologii în țară și în străinătate. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM