EVENIMENT: Maramureşul, promovat la Salonul Mondial de Turism de la Paris

luni , 20 mar 2017, ora 13:17       de Ionița Ilieș       Turism

Horile şi cântecele moroşeneşti au răsunat zilele acestea în capitala Franţei, la Salonul Mondial de Turism, unde Maramureșul a fost reprezentat de o delegație. România a avut privilegiul de a se înscrie în categoria destinations tendances, după ce numărul turiştilor francezi care au vizitat ţara noastră a crescut cu peste 50% în ultimul an. 


Salonul mondial de la Paris este unul dintre cele mai importante târguri internaţionale de turism, la care participă an de an peste 130.000 de vizitatori. Grupul Iza şi Ansamblul folcloric “Maramureşul” al Centrului Cultural Vişeu de Sus au dus în fața vizitatorilor tradiţiile româneşti, portul popular, valorile culturale, meşteşugurile şi muzica tradiţională românească. Momente artistice cu interpreţi de excepţie ai folclorului maramureşean au avut loc în fiecare zi atât în cadrul standului României, cât şi pe scena principală a salonului, oferind vizitatorilor o mostră de folclor autentic maramureşean şi încurânjandu-i să vină să viziteze județul.


„Maramureșul putem spune că a fost în frunte pentru că folclorul maramureșean, reprezentat cu atâta drag și bucurie de către Grupul Iza și de către Ansamblul folcloric “Maramureşul” al Centrului Cultural-Social Vişeu de Sus, care au știut să-i facă pe cei peste 100.000 de vizitatori ai salonului să simtă puțin din ceea ce înseamnă Maramureșul. Acestora li s-au alăturat și imaginile realizate de Daniel Andreica, o expoziție de fotografie reprezentând Vișeul și Maramureșul. De asemenea și-au adus contribuția materialele video realizate de către Cosmin Tomoiagă, materiale cunoscute și apreciate la nivel internațional”, a punctat Anuța Pop, director al Centrului Cultural Vişeu de Sus.


Pe lângă informarea turistică, vizitatorii standului Maramureșului au fost intâmpinaţi cu o gamă variată de materiale de promovare şi au avut ocazia să cunoască gastronomia românească la degustările organizate de reprezentanţii Maramureşului. Fotografiile lui Daniel Andreica și filmele de prezentare realizate de Cosmin Tomoiagă au atras privirile și admirația tuturor.


„Cred că cel mai impresionați au rămas de bogăția artistică, de culoarea, de vivacitatea și ceea ce Maramureșul a reușit să transmită prin ceea ce au dus în fața lor”, a mai menționat Anuța Pop.


 Participarea la salonul de la Paris s-a datorat colaborării între Primăria Vișeu de Sus, CFF Vișeu și Clubul EntRo Paris.


La inaugurarea standului României au participat: Mircea Dobre, ministrul Turismului, E.S. Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franţa, E.S Lilian Zamfiroiu, Ambasadorul României în Luxemburg, Anca Opriş, Consul General al României la Lyon, Mihaela Miheţ, directorul Biroului de Promovare şi Informare Turistică de la Paris.

tags: eveniment:, maramuresul, promovat, la, salonul, mondial, de, turism, de, la, paris