Eveniment

EVENIMENT: La Sighet a avut loc simpozionul ”Anii nesfârșiți ai patriei. Contribuția Armatei Române la realizarea Marii Uniri”

joi , 12 iul 2018, ora 16:07       de Maramedia       Eveniment

 În Sighetu Marmației a avut loc joi, 12 iulie, Simpozionul ”Anii nesfârșiți ai patriei. Contribuția Armatei Române la realizarea Marii Uniri”. Prin acest eveniment s-a dorit omagierea veteranilor de război maramureșeni în anul Centenarului Marii Uniri.


Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, a Primăriei Municipiului Sighetu Marmației, a Muzeului Satului Maramureșean și a Corpului Național al Polițiștilor.

”Am dorit ca în acest an, fiind anul centenarului să îi omagiem așa cum se cuvine pe veteranii de război maramureșeni. În județul Maramureș mai sunt aproximativ 60 de veterani de război, o parte dintre ei se află printre noi, este sărbătoarea lor și merită toată lauda, tot respectul nostru pentru ceea ce au făcut pentru România, pentru Maramureș”, a precizat Vasile Moldovan, prefectul Județului Maramureș.

”Ne bucurăm să vă fim gazde astăzi, acești oameni, acești veterani, deosebiți și prețuiți înaintași ai noștri sunt din ce în ce mai puțini. Aș vrea să profităm de zilele, anii, de perioada care ne-a mai rămas să fim împreună și vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut, lupta dumneavoastră a fost extrem de grea, lupta dumneavoastră nu s-a încheiat în momentul în care s-a încheiat războiul, lupta dumneavoastră a continuat și ați fost mesagerii unui eveniment extrem de important, acela de a fi considerați niște eroi”, a adăugat Horia Scubli, primarul muncipiului Sighetu Marmației.

Pe larg despre acest subiect puteți urmări începând cu ora 19:00 în cadrul emisiunii Manifest.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM