Eveniment

EVENIMENT CARITABIL TNL: Ediţia "Ceai pentru un viitor 2018" a fost dedicată unui "caz social cu un talent deosebit"

vineri , 1 iun 2018, ora 23:27       de MaraMedia       Eveniment

Un eveniment caritabil organizat de TNL Baia Mare a adus zâmbetul pe buze și i-a dat curaj Izabelei să își continue parcursul artistic cu care azi se împrietenește tot mai mult la Colegiul de Arte din Baia Mare. ”Ceai pentru un viitor” i-a unit și mai mult pe tinerii liberali, care au arătat că doresc să promoveze nu doar principii de sorginte liberală, ci și tineri simpli și talentați, care au nevoie de sprijinul semenilor pentru a-și îndeplini visul. 


Cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil ”Ceai pentru un viitor”, marca TNL Baia Mare, a avut-o în centrul atenției pe Izabela. O tânără de 15 ani care învață la Colegiul de Arte Baia Mare, secția Desen Plastic, din clasa a V-a. Izabela a fost părăsită de părinți. Bunicii sunt cei care azi o îndrumă în viață. Locuiește împreună cu aceștia, dar în chirie. Visul ei este de a merge mai departe pe drumul artistic. 

”Mi se pare că arhitectura nu mi se potrivește așa de mult cum mi se potrivește desenul și lucrez cu mai multe materiale la plastică decât la arhitectură și mă regăsesc mai mult. Mi se pare foarte interesantă inițiativa tinerilor de la TNL, nu am mai auzit de astfel de evenimente în Baia Mare și pentru un oraș așa de mic, cum e Baia Mare, mi se pare un gest foarte mare”, spune Izabela. 

Lucrările Izabelei au fost expuse și au putut fi cumpărate, în cadrul evenimentului caritabil, pe lângă alte câteva lucrări de artă ce au fost scoase la licitație. Toți banii au fost donați Izabelei. 

Anul trecut, la prima ediție, TNL Baia Mare și-a concentrat atenția pe educație și a sprijinit un elev de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”. Anul acesta, tinerii liberali s-au orientat spre domeniul artei și au ales să o ajute pe Izabela. 

”Cu ajutorul domnului director și al dirigintei, am reușit să o găsim. Ea are o situație puțin mai dificilă în sensul că a fost oarecum părăsită de părinții ei. Este pe jumătate de naționalitate japoneză și locuiește cu bunicii săi. Este foarte talentată la desen, îi place să facă și teatru și este foarte activă în diferite domenii. Acestea au fost câteva dintre motivele care ne-au determinat să fie ea în centrul atenției”, precizează președintele TNL Baia Mare, Ileana Tomoiagă. 

”Este o fată deosebită și tocmai de aceea mă bucur că aleg cazuri care performează, cazuri care nu sunt doar niște cazuri sociale simple ci este un caz social cu un talent deosebit, o fată foarte talentată și cred că astfel de acțiuni trebuie continuate și colegii mei trebuie să sprijine pe viitor și noi, cu toții, trebuie să sprijinim astfel de cazuri pentru că sunt un exemplu pentru societate”, declară președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan. 

Tinerii liberali spun că astfel de evenimente îi unesc și, mai mult, vor transforma această acțiune într-una cu tradiție. 

”Este a doua ediție a acestui eveniment caritabil ”Ceai pentru un viitor” - prin care ne dorim să aducem aportul și să sprijinim tineri talentați, tineri cu potențial, potențial lideri, de ce nu și să îi ajutăm să se dezvolte personal sau pur și simplu să le oferim o bursă, depinde de câți bani vom strânge și cum vor vrea și ei. Noi, Tineretul Național Liberal din Baia Mare, ne dorim să promovăm tineri altfel, tineri valoroși, tineri care pot să facă o diferență. De aceea, am pus efortul și am contribuit toți cum am putut ca să reușim să realizăm acest lucru”, declară Ileana Tomoiagă, președinte interimar TNL Baia Mare. 

”Vreau să îi felicit pe colegii mei de la tineret pentru că este a doua ediție, pentru că fac lucruri frumoase, acțiuni frumoase precum aceasta care se desfășoară azi, faptul că sprijină un copil să își realizeze visul artistic este o dovadă că Tineretul Național Liberal este o echipă tânără, dinamică și care știe ce are de făcut și care pune degetul și umărul acolo unde este nevoie”, mai spune președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan. 

Izabela dorește să urmeze o carieră în artă, teatru sau psihologie și, după evenimentul de joi seara, visează tot mai mult la prima sa expoziție personală. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM