Comunitate

EVENIMENT CARITABIL: Balul prematurului, la prima ediție

miercuri , 22 noi 2017, ora 18:30       de Oana Dulf       Comunitate

126 de copii prematuri s-au născut, anul trecut, la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, 117 fiind internați în terapie intensivă neonatală. Pentru aceștia și pentru a îmbunătăți condițiile pe secția de neonatologie a unității spitalicești a fost organizat un eveniment caritabil.

În cadrul proiectului ”Baby Care”, Asociația ”Prietenii spitalului” și secția neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare au organizat, zilele trecute, prima ediție a Balului prematurului în municipiul reședință de județ. Prin acest proiect, secția de neonatologie își propune să aibă grijă de copiii născuți prematur, care au nevoie de o îngrijire specială.

”Acest eveniment este dedicat strângerii de fonduri pentru achiziționarea unui incubator și a unor pătuțuri speciale pentru copiii cu nevoi speciale născuți prematur. Procentul este în continuă creștere din cauza condițiilor sociale și a multor alți factori, oricum numărul lor este în creștere exponențială în ultimii 3 ani”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Sorina Pintea.

La eveniment au participat zeci de părinți alături de micuții lor.

”S-a născut cu 2,460 kg și l-am externat cu 2,380 kg. În primul rând, este greu să ai un copil, să ai și un copil care este prematur, este de două ori mai greu și de două ori mai frumos. Acum avem 10,5 kg și nu mai vrem să stăm în brațe nicium”, a spus Tanita, mama unui copil născut prematur.

”E ok, a respirat singurică din prima zi, suntem bine și din punct de vedere neurologic, totul e bine”, a spus mama unei fetițe născute prematur.

”Micuța mea s-a născut cu 1.350 de grame, a avut probleme de respirație, a fost intubată, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și al doamnei doctor suntem bine acum”, a spus o altă mămică.

”În terapie intensivă pentru fiecare copil ți-e teamă și lupți pentru fiecare copil. Nu știu să spun câți copii am ținut în brațe, dar cei care sunt azi aici pe fiecare i-am ținut în brațe și pe palme și o părticică din sufletul lor a rămas pe secția de neonatologie a Spitalului Județean”, a declarat șeful secției de neonatologie, Margareta Pîrvănoiu.

Evenimentul a fost organizat de Ziua mondială a copiilor născuți prematur, zi marcată anual la 17 noiembrie.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM